Και τα ζουτιρλίκια δεν έχουν τέλος…

Η ένδοξη κυβερνησάρα μας προσθέτει άλλον ένα φορομπηχτικό μηχανισμό, αυξάνοντας κατά τρόπο εντελώς πασοκοπούστικο το εισόδημα του μισθωτού, χώνοντας τα χαριτωμένα δρακουλένια της δοντάκια πιο βαθιά στην καρωτίδα του.

Οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου αφαιρούνταν πλήρως από το εισόδημα του εργαζομένου, τώρα θα αφαιρούνται μόνο κατά ποσοστό 20%.

Θα σας εξηγήσω τώρα αμέσως και με παράδειγμα τι σημαίνει αυτό.

Εχουμε έναν εργαζόμενο, νεοεισερχόμενο, ο οποίος αμοίβεται με τον ελάχιστο μισθό της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ήτοι 740 ευρώ ακαθάριστα. Με 22% κρατήσεις του ΙΚΑ (ασθένεια και σύνταξη) ερχόμαστε στο αξιοζήλευτο ποσό των 577 ευρώ καθαρό μηνιάτικο. Για τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πασχα, οπου γίνεται μόνο η κράτηση ασθενείας 9% έχουμε 1347 ευρώ. Στο χέρι ο εργαζόμενος παίρνει 8271 ευρώ (μείον διάφορες άλλες κρατησούλες), ενώ οι κρατήσεις του είναι 2089 ευρώ με συνολικό μισθό 10360 ευρώ.

Ως τα τώρα, το καθαρό εισόδημα του εργαζομένου θεωρούνταν τα 8271 ευρώ και με το αφορολόγητο των 12000 δεν πλήρωνε μία στους άμεσους φόρους (για τους έμμεσους να μην μιλήσω).

Αυτός ο εργαζόμενος θα ακούσει για πτώση του αφορολογήτου και θα σκεφτεί ότι ο φόρος θα πάει 10% για το εισόδημά του και θα υπολογίσει ότι θα πληρώσει 28 ευρώ. Δηλαδή δύο ευρώ ανά μισθό και σε κάθε επίδομα.

Εδώ όμως είναι το πασοκοπούστικο.

Τα 2089 ευρώ δεν θα εκπέσουν πλήρως από το εισόδημά του, αλλά σε ποσοστό 20%. Δηλαδή μόλις 418 ευρώ.

Ο εργαζόμενος θα φορολογηθεί συνεπώς για 9942 ευρώ, ενώ θα παίρνει στο χέρι 8271 ευρώ. Πλασματικά δηλαδή εναμισο και κάτι χιλιάρικο έξτρα.

Ο συνολικός φόρος λοιπόν για τη χρονιά είναι 194 ευρώ +99 ευρώ την εισφορά αλληλεγγύης στο καημένο το ΔΝΤ και την δυστυχή DeutscheBank που υποφέρουν από τους λεηλατητές εργαζόμενους=293 ευρώ

Αρα το εξωφρενικό ποσό των 577 ευρώ μηνιάτικο θα περιοριστεί στα 556, υπερ πίστεως στο Ευρώ και κράτους πιστωτικού δικαίου.

Επιτέλους ο λεηλατητής εργαζόμενος δε θα παίρνει χωρίς να δίνει.

Ζήτω η πάταξη των εχόντων!

Ζήτω η κοινωνική δικαιοσύνη!

Ζήτω το ΠΑΣΟΚ!

Υ.Γ.: Το άλλο το πασοκοπούστικο που βλέπω εδώ είναι μια προσπάθεια εξομοίωσης της δημόσιας κοινωνικής με την ιδιωτική ασφάλιση (υποψιάζομαι με τελικό σκοπό την είσοδο ιδιωτών σκιτζήδων σαν της ΑΣΠΙΣ επενδυτών στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης).

Edit- Υ.Γ.2:

Σημαντικός αριθμός μου βγήκε όταν υπολόγισα τον μισθό για τον οποίο ένας εργαζόμενος μόλις ακουμπά το όριο του αφορολογήτου των 8000 ευρώ. Χρησιμοποίησα την εξίσωση 12*(1-(0.22*0.2))*χ+2*(1-(0.9*0.2))*χ=8000 (ευνόητο γιατί) λαμβάνοντας το ποσό 595.4 ευρώ για το χ που αντιπροσωπεύει το μηνιάτικο. Αν από το παραπάνω αφαιρέσουμε και την 1% εισφορά αλληλεγγύης φτάνουμε στα 590 ευρώ μισθό μαθητείας, ο οποίος κατά την αποχωρήσασα υπουργό Ανεργίας και Εκμετάλλευσης είναι ένας πολύ καλός μισθός. Καθαρά ο εργαζόμενος παίρνει στο χέρι 464 ευρώ με τα 595 ευρώ που υπολόγισα, 460 για τα 590 ευρώ.

Το είχα ψυχανεμιστεί. Το’βλεπα, αλλά δεν το’παιξα. Το παίξανε άλλοι.

Edit 2 : Προστέθηκε το Link στη Λαμπρακοφυλλάδα με την είδηση. Φυσικά δεν ανέλυσε το τι σημαίνει αυτό.

Edit 3: Για το συγκεκριμένο κείμενο και μόνο επιτρέπεται και ενθαρρύνεται η αναπαραγωγή και αναδημοσίευση χωρίς περιορισμούς και χωρίς αναφορά στην πηγή. Διορθώθηκαν και κάτι λαθάκια.

Advertisement

2 Σχόλια προς “Και τα ζουτιρλίκια δεν έχουν τέλος…”

 1. Πφφφφ….

  Ας γίνουν λαθρέμποροι αναψυκτικών να κονομήσουν!

  • That Crazed Alien penguin Says:

   (*libertarian mode on*)
   Επιχειρηματικότητα παιδί μου! Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο ο επιχειρηματίας είναι παραγωγικός, ο εργάτης απλώς λεηλατεί την παραγωγικότητα του επιχειρηματία.
   (*libertarian mode off*)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: