Και τα έχετε και στο opengov, τρομάρα σας…

Ούτε άγνοια του νόμου και των διεθνών συνθηκών δεν θα μπορείτε να επικαλεστείτε στην επερχόμενη νέα Νυρεμβέργη, ούτε «εκτελούσαμε εντολές ανωτέρων», ούτε «είχαμε πόλεμο». Και οι αηδίες περί εκλεγμένης κυβέρνησης κομμένες, εκλεγμένος ήταν ο Χίτλερ και επιλογή του όλοι εκείνοι που χορέψανε στον αέρα μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης.

Αντιγράφω κατευθείαν από το Opengov.gr:

Άρθρο 8 – Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Όποιος στο πλαίσιο ευρείας ή συστηματικής επίθεσης κατά άμαχου πληθυσμού, κατ’ εφαρμογή ή προς εξυπηρέτηση της πολιτικής ενός κράτους ή μιας οργάνωσης που ασκεί οιονεί κρατική εξουσία:

1. σκότωσε άλλους τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

2. με σκοπό να καταστρέψει εν όλω ή εν μέρει έναν πληθυσμό επιβάλλει στον πληθυσμό αυτό ή σε τμήμα του συνθήκες διαβίωσης πρόσφορες να προκαλέσουν την εν όλω ή εν μέρει καταστροφή του τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

[…]

6. υποβάλλει πρόσωπο, που βρίσκεται υπό την κράτηση ή τον έλεγχο του, σε βασανιστήρια προκαλώντας του σημαντικές σωματικές ή ψυχικές βλάβες ή πόνο που δεν είναι απλώς συνέπεια νόμιμων κυρώσεων τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Αν οι πράξεις αυτές επέφεραν τον θάνατο του θύματος επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.

7 α) τελεί βιασμό, σωματεμπορία ή άλλη αντίστοιχης βαρύτητας πράξη γενετήσιας βίας τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, αν η πράξη δεν τιμωρείται αυστηρότερα με άλλη ποινική διάταξη.

β) υποβάλλει άλλον σε στείρωση τιμωρείται με κάθειρξη.

γ) με σκοπό να επηρεάσει την εθνική σύνθεση ενός πληθυσμού κατακρατεί παράνομα έγκυο γυναίκα, η οποία κατέστη έγκυος δια της βίας ή απειλής τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

[…]

10. προκαλεί σε άλλον βαριά σωματική ή διανοητική βλάβη, τιμωρείται με κάθειρξη. Αν από την πράξη επήλθε θάνατος, τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

 

Advertisement

11 Σχόλια προς “Και τα έχετε και στο opengov, τρομάρα σας…”

 1. Να.,.. σε κουφάνω λίγο?

  Δες αυτό το κατάπτυστο άρθρο στα Νέα
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4639458

  ,,,και μετά δες ποιο κατάπτυστο υποκείμενο έδειξε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ του πρόσωπο, προβάλλοντας το κατάπτυστο άρθρο στο φατσοβιβλίο

  σκέφτομαι να κάνω ποστ το θέμα. Γιατί το εν λόγω άτομο μας… δουλεύει και μας παραπλανά ΠΟΛΛΑ χρόνια.

 2. Κάτι άλλο. Ο Παναγιώτης Δημητράς λοιπόν….
  δεν είπε τίποτε για την απαγόρευση απόπλου των πλοίων για τη Γάζα.
  Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για κάτι που αφορά ξένη χώρα. Η απαγόρευση, που πλήττει ανθρώπινα δικαιώματα, συνέβη στην Ελλάδα.

  Αντί όμως να διαμαρτυρηθεί γι αυτό, ή και για τα χημικά και το ξύλο που έπεσε, λοιδωρεί και μειώνει την αντάξια του πατέρα της κ. Λοίζου.

  • That Crazed Alien penguin Says:

   Αυτό το θέμα σηκώνει πολύ-πολύ ζουμί. Βλέπεις τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας είναι μια έμπρακτη διαμαρτυρία ενάντια στις πολιτικές του Ισραήλ. Κάποιοι νομίζουν ότι χάρη στο Ολοκαύτωμα οι Ισραηλινοί έχουν πάρει συχωροχάρτι ευρέως φάσματος επ’αόριστον. Ε όχι ρε παιδιά, υπάρχει σημαντική ποιοτική διαφορά μεταξύ του να σπας τον τάφο του εβραίου συμπολίτη σου (απαράδεκτο) και να σπας τον ισραηλινό αποκλεισμό της Παλαιστίνης (θεμιτή πολιτική πράξη). Μεγάλο θέμα και δεν ξέρω τι να γράψω πριν αρχίσω τα μπινελίκια.
   Ανθελληνικό ρατσισμό βλέπω πάντως και σε άλλους προστατευόμενους του κυρίου και δεν μου αρέσει καθόλου.

 3. To παρατηρητήριο του Ελσίνκι, χρηματοδοτείται από το Ισραήλ. Όπως επίσης και από τα Σκόπια. Αν μπείτε στην παλιότερη ιστοσελίδα, αναφέρονται αμφότεροι ως ϋποστηρικτές». Καμμία συνωμοσιολογία εδώ.

  • Ναι, αλλά το επιχείρημα της χρηματοδότησης δεν αρκεί, διότι… [1] εξαρτάται και από τους υπόλοιπους χρηματοδότες, που μερικές φορές είναι πάρα πολλοί, για ορισμένες οργανώσεις και διότι… [2] εξαρτάται και από την ευσυνειδησία των χρηματοδοτούμενων, το αν και κατά πόσον θα ακολουθήσουν και ιδεολογικά τους χρηματοδότες.

   Π.χ. και ο Οδυσσέας Ελύτης κάποτε χρηματοδοτήθηκε από το γνωστό και περιβόητο ίδρυμα Φορντ, γεγονός για το οποίο ο ίδιος δεν ένιωθε καλά (όπως αποκάλυψε αργότερα η Λιλή Ζωγράφου) αλλά αυτό δεν τον έκανε… όργανο του ιδρύματος Φορντ !

   Και η σειρά βίντεο TED χρηματοδοτείται εν μέρει από τη… Goldman Sachs, μεταξύ πολλών άλλων, αλλά αυτό δεν την κάνει όργανο της πολιτικής γραμμής της Goldman.

   Κατά τα άλλα, ισχύουν ακριβώς όσα επεσήμανε η Alien Penguin.

 4. ε ναι, αναμφίβολα υπάρχει κι ανθελληνικός ρατσισμός. Τον βλέπει κανείς εύκολα και σε σχόλια άλλων ευρωπαίων ακροδεξιών που μπουκάρουν στο ΓιουΤιουμπ να μας βρίσουν ή να μας πουν τεμπέληδες, κλπ.

  Και όσον αφορά τα πλοία για τη Γάζα, μεγάλος αριθμός ακτιβιστών είναι Εβραίοι… αντισιωνιστές ! Αλλά,,, για το Δημητρά προφανώς αυτοί είναι «αυτο-μισούμενοι Εβραίοι» και εξαιρούνται της στήριξής του, την οποία επιλεκτικά και μονομερώς παρέχει στο ΚΙΣ, Το 2006 με τα γεγονότα στο Λίβανο, το ΚΙΣ παπαγάλιζε την επίσημη Ισραηλινή προπαγάνδα κι ο Δημητράς έκανε την πάπια. Τώρα όμως δεν αφορά το θέμα ξένη χώρα, Αφορά δικαιώματα στη δική μας,.

  • That Crazed Alien penguin Says:

   Περίεργο, θα περίμενα ότι ως «αυτομισούμενος έλληνας» ο κύριος Δημητράς θα έδειχνε κατανόηση για τους αυτομισούμενους εβραίους.

 5. That Crazed Alien penguin Says:

  Ενέκρινα το σχόλιο της GataFuriosa με πολύ μεγάλη επιφύλαξη. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Θεωρώ ότι υπάρχουν σοβαρότατα θέματα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και πατριωτικό καθήκον είναι να τα επισημαίνουμε και να τα διορθώνουμε, όχι να τα αρνούμαστε αποδίδοντάς τα σε εχθρικές συκοφαντίες. Δυστυχώς αρκετά πράγματα που καταγγέλει το παρατηρητήριο, ορθώς τα καταγγέλει κι εκεί βρίσκει πάτημα.

  • Ασφαλώς και είναι έτσι. Πλήθος καταγγελιών που έκανε το ίδρυμα που διευθύνει ο Δημητράς, είναι όντως σωστές και σοβαρές. Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα να τις δεχτώ, ακόμη και να υπερασπιστώ τον ίδιο από όσους αρνούνταν τα γεγονότα που κατήγγειλαν. Αυτά δεν τον κάνουν όμως, απαραίτητα, ούτε καλό… διευθυντή του Ελληνικού Ελσίνκι, ούτε (φυσικά) αμερόληπτο, πιο γενικά.

   Γενικά το να καταγγέλλει κανείς εγκλήματα όσων αντιπαθεί, είναι πολύ εύκολο. Το να καταγγέλλει όμως εγκλήματα που δυσαρεστούν φίλους (εκείνων που τα διαπράττουν) είναι το δύσκολο, εκεί που χρειάζεται τιμιότητα, σχετικά σπάνιο πράμα.

   Ο Δημητράς σήμερα διαπράττει ατοπήματα που κανένας… σοβαρός διευθυντής τέτοιας οργάνωσης δεν θα έπρεπε να κάνει. Το σχόλιό του κατά της Λοϊζου είναι απολύτως απαράδεκτο. Το ίδιο και η σιωπή του για το θέμα των πλοιαρίων για τη Γάζα.

   Βέβαια, υπήρξαν και ορισμένοι ξένοι συνάδελφοί του σε άλλες χώρες που έκαναν την πάπια για εγκλήματα του Αμερικανικού στρατού ενώ επιλεκτικά καταδίκαζαν κάποια άλλα,κ.ο.κ.
   Δεν είναι όλα τα Ελσίνκι ίδια όμως. Π.χ. το ισραηλινό ίδρυμα Ελσίνκι φαίνεται υγιές, ανεπηρέαστο και αδέκαστο, συχνά σε σύγκρουση με την ισραηλινή κυβέρνηση, ΙΔΙΩΣ τώρα.

 6. Inconvenient Memory Says:

  Κι άλλο ένα ωραίο δείγμα του κ. Δημητρά… Τότε που πάλι παραληρούσε κατά του Θεοδωράκη προσπαθώντας απεγνωσμένα να τον βγάλει νεοναζί κι αντισημίτη (μια κολώνια που κρατάει χρόνια, από τότε που ο Θεοδωράκης μίλησε για ρατσισμό που υπάρχει στη Βίβλο).

  http://img94.imageshack.us/i/dimitrastheodorakis03.jpg/

  Μέχρι και η Αλ Σάλεχ αποστασιοποιήθηκε από τον «εντιμότατο» και «εξοχότατο» κ. Δημητρά.

 7. Σόρυ που έστρεψα τη συζήτηση σε ελαφρώς άσχετο θέμα, αλλά… στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου άσχετο με το γεγονός της τεράστιας ασυνέπειας που επισημαίνει το ποστ. Πόσο γελοίο είναι ένα κόμμα που σαν κυβέρνηση παραθέτει σε ιστοσελίδες λεπτομερείς νομικούς κανόνες κατά όσων… διαπράττει? Ε, η απάντηση είναι… ΤΟΣΟ γελοίο όσο και οι γελοίοι υποστηρικτές του (παράδειγμα που έδωσα).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: