Η μαργαρίτα του Σαλό(θ Σάρ)

Να μαδήσουμε;

Ας μαδήσουμε!

Λινκ δε δίνω. Ρωτήστε τη φίλη μας τη Γκούγκλα ή το φιλαράκι μας το Μπινγκ. Ασε που δε θέλω να με κατηγορήσουν για μίσος και πάλι.

Τα σχόλιά μου σε κόκκινη πλαγιογραφή. Οι επισημάνσεις δικές μου.

 Μόνο που, κατά τη γνώμη μου, η προσμονή αυτή δεν ανιχνεύεται σε όλη την κοινωνία, αλλά σε ένα μέρος της που παραμένει μειοψηφικό, αλλά σίγουρα αυξανόμενο.(Η πεφωτισμένη μειοψηφία, οι εκλεκτοί που θα οδηγήσουν τις άπλυτες μάζες στην πραγμάτωση της ουτοπίας… Βρε που το’χω ξανακούσει αυτό, που το’χω ξανακούσει… Όταν ακούω υπονοούμενο για πεφωτισμένη μειοψηφία, κουμπώνομαι.) Οι περισσότεροι τάχουν χαμένα, είναι απελπισμένοι, δεν έχουν όρεξη να κυνηγήσουν αυτήν την προοπτική, αισθάνονται ότι τα έχουν χάσει όλα και πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή. (Ενώ έρχονται οι φωτισμένοι μεσσίες να σώσουν την έκπτωτη ανθρωπότητα. Αν κόψουμε αυτή τη φράση μπορούμε θαυμάσια να την παστώσουμε σε οποιοδήποτε βιβλίο θρησκευτικών που περιγράφει τον κόσμο πριν τον Ιησού/Μωάμεθ/Μπαχαόλλα/Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα/Μαχαβίρα/[εισάγετε τυχαίο επικεφαλής μεσσιανικού θρησκεύματος]. Προτιμώ την αυθεντική θρησκευτική εσχατολογία που  περιέχει και ενδιαφέροντα ψήγματα ψυχολογικής γνώσης) Έχουμε αποθέσει τις ελπίδες μας, στα νέα κορίτσια και αγόρια, κάτω από 35.  (εμείς, οι άνω των τριανταπέντε τι θα απογίνουμε; Θα μας στείλετε σε οικολογικούς κοιτώνες των εκατό ατόμων φτιαγμένους απο ανακυκλώσιμο άχυρο, σβουνιά και λάσπη για να εξαγνιστούμε και να αποστειρωθούμε δια της σκληρής αγροτικής εργασίας, βγάζοντας τρούφες για τους γερμανούς φίλους μας;) Αυτά που δεν έχουν μολυνθεί (άτσα του και η φασιστικότατη ταύτιση του αντιπάλου με μόλυνση!) από τον υιούς( τι σύνταξη, τι ορθογραφία… α και πήγαινε, πες σε μια αγορομάνα ότι το παιδί της είναι μολυσματικός παράγοντας. Επι τη ευκαιρία: είναι «ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ») της πελατοκρατείας και της δημοσιοϋπαλληλίας, με τις καλές σπουδές, τις ξένες γλώσσες (το «γαλλικά και πιάνο» βρυκολάκιασε), τον κοσμοπολιτισμό (να υποθέσω το συγκεκριμένο είδος κομπλεξικού κοσμοπολιτισμού με την χαμερπή ταύτιση με κάθε τι «Δυτικό» και ιδίως το » αγοραίο φιλελεύθερο»), τις φιλοδοξίες, την όρεξη για δουλειά και δημιουργία(Βγάζει μάτι η μη αναφορά στην αλληλεγγύη, την αγωνιστικότητα, την πρωτότυπη σκέψη, την ανταλλαγή ιδεών, το όραμα ενός δικαιότερου κόσμου. Οι αξίες που θεωρεί σημαντικές αυτός ο δήθεν «αριστερός» είναι αξίες βαθύτατα αυταρχικές, συντηρητικές και δεξιές). Είναι τα παιδιά που απουσιάζουν από τα κόμματα και δη από τα αριστερά (για το τελευταίο ευτυχώς!).  Αλλά απέναντι σε αυτήν την ανερχόμενη τάση της κοινωνίας υπάρχει ένα σκληρό, άκαμπτο και αβυσσαλέο πολιτικό σύστημα έτοιμο να τσακίσει οποιαδήποτε προσπάθεια των πολιτών προς τη σωτηρία.

Δεν ασχολούμαι με την υπόλοιπη εγγραφή που αφορά την κακή έκθεση ιδεών μιας πανεπιστημιακού και τον ύμνο της στην εγκαρτέρηση του ελληνικού λαού (ο ελληνικός λαός ως υποζύγιο και ζώο). Στη χώρα που έγινε καθηγήτρια η δημοσιοκάφρος που ριμάρει με την «φαιδρά πορτοκαλέα» και διδάκτορας ιατρικής η πρώην πρωθυπουργέσσα, η ιδιότητα του «πανεπιστημιακού» μάλλον ντροπή παρά τιμή είναι. Όσο για την αντιμετώπιση του λαού σαν υποζύγιο (και άρα σαν κάτι λιγότερο από ανθρώπους), θα πω μόνο αυτό: Η αντιμετώπιση του συνανθρώπου σαν κάτι κατώτερο είναι η ρίζα κάθε λογής φρικαλεότητας, οι ιδεολογίες (χριστιανισμός, μωαμεθανισμός,φασισμός, σταλινισμός, νεοφιλελευθερισμός, προσεχώς και οικολογία, κτλ.κτλ.κτλ.) είναι απλώς διακόσμηση και δικαιολογία.

Θα επανέλθω…

Advertisement

12 Σχόλια προς “Η μαργαρίτα του Σαλό(θ Σάρ)”

 1. Τα βρήκα όλα…

  Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την φιλόδοξη κερία…. «συμφεροντολογικά» η ΔημΑρ τσίνησε (σα γάΪδαρος που κλωτσάει στο πρώτο του σαμάρωμα…)…. και τόριξε στην κριτική του Παπαδήμιου αντί στο «σούζι τσούζι» ™ Καρβέλας ….μέτρων λιτότητας

  Ε, ναι.

  Συμφεροντολογικά (κατά την κ. wannabe σαμαρώτρα γαίδάρων) δεν σαμαρώθηκε κι η ΔημΑρ, όπως υποσχέθηκε και ως ώφειλε.

  Οπότε… ΠΩΣ θα κάνει καριέρα υποστηρίκτριας των μεντόρων του Παπαδήμιου όταν το ίδιο της το κόμμα κάνει τέτοιες χαλάστρες?

  Είναι περίεργα ζώα, αυτοί οι ΔημΑρίτες. Σαν στρουθοκάμηλοι στο διάστημα. Δεν έχουν ούτε καν… άμμο εκεί στο διάστημα, να κρυφτούν.

 2. Είχα διαβάσει τις προάλλες το κείμενο της «πανεπιστημιακού» και μου έκανε εντύπωση πως το αντικείμενο της σκέψης της, η ουσία της και η πρότασή της, παρέμενε ανερμάτιστο κι απροσδιόριστο προσπαθώντας να κατανοήσω που το πήγαινε. Τώρα που είδα την «ερμηνεία» κατάλαβα…

 3. Γερό, πολύ γερό.

  Χαρά στο κουράγιο σου βέβαια.

  • That Crazed Alien penguin Says:

   Βασικά δεν έχω κουράγιο, μια χέστρα είμαι. Προσπαθώ να καταλάβω τη χαρακτηροπάθειά μου μελετώντας και τις ξένες, μπας και τις θεραπεύσω.
   Εκτός από τον καπιταλισμό υπάρχει και η μοναξιά και ο πόνος. Όπως έλεγε ο Μουσάσι, πρέπει να διαλογιστούμε εκτενώς επ’αυτού.

 4. Λοιπόν, το άρθρο που σχολιάζεις φιλτάτη Πιγκουίνα το βρήκα εδώ:

  http://mhmadas.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html

  Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω ιστολόγιο προωθεί τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο», ο οποίος φέρεται να πρόσκειται στην ομάδα Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου και δεν θυμάμαι τίνος άλλου…

  Σημείωνε και το κάτωθι άρθρο που μας λέει ότι… χρειαζόμαστε κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου:

  http://www.koinonikossyndesmos.org/2011/12/18/%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85/

  Καλά, όσο πάω βρίσκω κι άλλα ωραία διαμαντάκια! Μιλάμε οι τύποι δεν παίζονται! Έχουν στο ρόστερ τους και τον απολογητή των ταγματασφαλιτών και των δοσιλόγων, το Νίκο Μαραντζίδη!

  Κι όλους αυτούς μας τους προωθεί ο τυπάς με τις μαργαρίτες, αλλά κι ο Left Liberal Synthesis… Έτσι, να πέφτουν οι μάσκες!

  • That Crazed Alien penguin Says:

   Σόρυ που άφησα αράχνες να πιάνονται εδώ. Απελευθερώθηκες.
   Το λίνκ δεν το έδωσα για να μην ξανάρχεται ο Μαργαρίτας.
   Δεν τα είδα τα μαργαριταράκια, αλλά δεν εκπλήσσομαι. Το ΔηΑρι, οι Κοινωνικοί Σύνδεσμοι, οι Δημιουργίες Ξανά, οι Δημοκρατικοί και όλα τα άλλα περίεργα αποκόμματα που ξεμυτίζουν, αποτελούν κατά κύριο λόγο εκφράσεις κοινωνικών ομάδων που ανήκουν στην κατηγορία των «αδικημένων ελίτ»: επιχειρηματίες και διανοούμενοι που το’φερε η κατάρα και έπεσαν στη δυσμένεια της πονηροκρατίας μετεμφυλιακά. Βλέπουν την κρίση σαν ευκαιρία να βάλουν κι αυτοί το δαχτυλάκι τους στην πίτα της εξουσίας, είτε σαν κρατικοί προμηθευτές, είτε σαν επιδοτούμενοι επιχειρηματικοί πρωτοπόροι, είτε σαν καθεστωτικοί διανοούμενοι (ξέρετε τι εκλεκτά εδέσματα και τρυφερές υπάρξεις του προτιμώμενου φύλου αποσπάς έτσι, χωρίς μάλιστα τις φορολογικές δυσχέρειες;).
   Ξέρεις πόσους λεχρίτες έχω δει να το παίζουν αριστερούς (όχι του ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ έχει κάποιες άλφα απαιτήσεις) για να ρίξουν γκόμενες; Μέχρι και πρώην ΚΚΕσ φαν του Αδωνη έχω δει. Εξήγηση υπάρχει αλλά δεν θέλω να μπλέκω.

 5. Καλημέρα, το είδα το κέντημα (δε λες τίποτα).

  Το πρόβλημα του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλός του….
  Της δε στρουθοκαμήλου είναι ο λαιμός της

  ΧΑΧΑΧΑ…. 🙂 🙂

 6. That Crazed Alien penguin Says:

  Τρολιάζω ασυστόλως με το γνωστό μου υπεύθυνο ψευδώνυμο, τσιγκλάω τη στρουθοκάμηλο και τσιμπάει!!!
  Ολοι οι εργοδότες είναι καλοί, όλοι οι εργαζόμενοι καταπιέζονται από το οχτάωρο και κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές, το σαραντάωρο και η άδεια είναιι δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, φταίει η έλλειψη ευελιξίας για τις απλήρωτες υπερωρίες (ενώ αν είχαμε ελαστική εργασία οι υπερωρίες θα πληρωνόντουσαν – ναι, καλά, μαλάκα, φάε, θ’αργήσω).
  Επίδοξοι παθοκράτες και σχιζοειδείς κατά Λομπατσέφκι γητευτές, έτοιμοι να κάτσουν στους θώκους τους τώρα που παγιώνεται η παθοκρατία. Παρα-λογισμοί και παρα-ηθικισμοί στο φουλ από τον αφώτιστο φιλέλληνα (ε, βέβαια, μην πούμε ότι είμαστε έλληνες, είναι μπανάλ), τον μαργαριτούλη και τον μαινόριτη ρηπόρτ συν τον σοκπάπετ Δημήτρη.
  Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, πως να το κάνουμε…

 7. Αφώτιστος Φιλέλλην Says:

  @That Crazed Alien penguin

  Ως μελλων ειδικος γραματεας πληροφοριων και ανακρισεων, σε τσιμπησα να με κακολογεις. Προσεχε, νοιβωθεις την ανασα μου!

  «Παρα-λογισμοί και παρα-ηθικισμοί στο φουλ από τον αφώτιστο φιλέλληνα (ε, βέβαια, μην πούμε ότι είμαστε έλληνες, είναι μπανάλ), »

  Ψάρεμα με παραγάδι

  Αποβραδίς έβγαλαν 2 κιλά κρέας από τον καταψύκτη. Αργά το μεσημέρι είχε ξεπαγώσει. Με κοφτερό μαχαίρι το έκοψαν σε κομματάκια στον πάγκο της κουζίνας, και το έβαλαν σε μια σακούλα. Πέταξαν τα κόκαλα στο δοχείο σκουπιδιών. Πήραν τα σύνεργα ψαρέματος απ’ την αποθηκούλα και μπήκαν στο αυτοκίνητο.
  -Μην πας από ΑΤΤΙΚΗ να πληρώσουμε 3,5 ευρώ, πάμε από τον παλιό για Λαύριο.
  – Ναι δίκιο έχεις, είπε ο Χάρης.

  Η διαδρομή ήταν καλή, δεν υπήρχε πολύ κίνηση το χειμωνιάτικο απομεσήμερο. Πέρασαν την Κερατέα και σε λίγο, στα αριστερά τους, φάνηκαν οι καμινάδες της ΔΕΗ. Το παλιό LADA έστριψε δεξιά, πέρασε μέσα από την πόλη και σταμάτησε έξω από ένα σουβλατζίδικο.

  Η κοιλιά του Φάνη, που είχε “πέσει” λόγω της κρίσης, γουργούριζε..
  – Ρε συ Χάρη έχουμε 2 κιλά κρέας, δεν μαγειρεύουμε μισό κιλό στο σκάφος; είπε ο Φάνης .
  -Δεν είμαστε αποκλεισμένοι στα χιονιά των Άνδεων να γίνουμε κανίβαλοι, είπε ο Χάρης και συμπλήρωσε, «άσε που όπως είναι πεινασμένα τα ψάρια, με μισό κιλό παραπάνω δόλωμα θα πιάσουμε τουλάχιστον ψάρια 10πλασιου βάρους»
  -Καλά λες. είπε ο Φάνης και μέσα του κατηγόρησε τον εαυτό του για λαιμαργία, τσιγκουνιά και απερισκεψία .

  Πήραν από ένα διπλό πιτόγυρο, 3 ευρώ έκαστος και έτρεξαν να πάρουν απ’ το διπλανό σουπερμάρκετ μια εξάδα ολλανδικές μπύρες, τις πιο φτηνές .

  Τρώγοντας τον γύρο με διπλή πίττα , άνοιξαν 2 κουτιά και άρχισαν να πίνουν και να τρώνε. Έστω και αν είναι άνοιξη του 2015, αυτό είναι ευτυχία : παρέα , ένα γύρος με διπλή πίττα και 2 μπύρες ο καθένας, σκέφτηκε ο Φάνης., μου θυμίζει την εφηβεία μας το τέλος της δικτατορίας.

  Και θυμήθηκε τον Θεαγένη , ένα σουβλατζίδικο στα σύνορα Χολαργού – Παπάγου και την παλιοπαρέα, τον Αντώνη, που εδώ και 25 χρόνια ήταν στην Arizona , έξω από ένα μεταλλευτικό καταυλισμό, τον Χάρη, 20 χρόνια καπετάνιο εμπορικού ναυτικού και ήδη 15 χρόνια ξέμπαρκος και ημιαπασχολούμενος, τον Γιώργο τον pop-άνθρωπο που από το 1987 ήταν στο Sao Paolo, παντρεμένος με Βραζιλιάνα και με μεγάλα πια παιδιά,…

  -Πάμε να ρίξουμε τα παραγάδια στην ξέρα στην νότια μύτη της Μακρονήσου; ρώτησε ο Φάνης .
  -Δεν πάω εκεί, είναι τόπος μαρτυρίου, του λέει κοφτά ο Χάρης.
  – Λοιπόν ξεκόλλα, άσε με με τα ψευτοκομμουνιστικά σου, πάνε 65 χρόνια από τότε,, φώναξε ο Φάνης.

  Mόλις έφαγαν, επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο, πετάξαν στο πίσω κάθισμα τα άδεια κουτιά σε μια σακούλα για ανακύκλωση αλουμινίου (50 κουτιά 1 ευρώ), προσπέρασαν την μαρίνα, που είχε σχεδόν αδειάσει ήδη από το 2013, μόνον τουρίστες και ξένοι που διέμεναν σχεδόν μόνιμα στην χωρά, έδεναν εκεί τα σκάφη τους, γιατί το ενοίκιο για ένα δεκάμετρο παλιό σκάφος σαν του Χάρη κόστιζε 4.500 το έτος, σχεδόν όσο οι ετήσιες αποδοχές ενός μισθωτού στα 24 , που έπιανε την πρώτη του δουλειά., και έφθασαν σε ένα λιμανάκι οπού είχε ρίξει άγκυρα ο Χάρης στο σκάφος του, διπλά στο σπίτι ενός φίλου του από τα καράβια, που του το πρόσεχε από κλεφτρόνια και την θαλασσοταραχή.

  Ο captain Νίκος καθισμένος στην βεράντα τους χαιρέτισε.
  -2 καφέδες στο 4, φώναξε ο Χάρης.
  – έφτασαν!!! απάντησε μάγκικα ο Νίκος.

  Έβγαλαν από το LADA δυο πανέρια , το ένα άδειο και άλλο με τα παραγάδια, την σακούλα με το δόλωμα και κάθισαν στις καρέκλες της βεράντας περιμένοντας τον Νίκο να φέρει τους τούρκικους καφέδες.

  -Άντε βιάσου , θα νυχτώσει, βοήθα με να δολώσουμε , φώναξε ο Φάνης.
  – Χωρίς να πιω τον καφέ μου δεν πιάνω δουλειά, είπε ο Χάρης
  – Παλιοκομμουνιστή, τις 6.46 εργάσιμες ώρες το οκτάωρο τις κάνατε 4, κακοί εργαζόμενοι με βαλκάνιους εργοδότες, για αυτό έφτασε η χώρα σ’ αυτή την κατάντια, άρχισε ν’ αγορεύει ο Φάνης ενθυμούμενος τις μετρήσεις καθαρού χρόνου στο μάθημα της Οργάνωσης Παραγωγής και Διοίκησης Επιχειρήσεων που είχε διδαχθεί, πριν 40 χρόνια στο Μετσόβιο.

  Οι καφέδες έφτασαν, ο Χάρης έστριψε ένα τσιγάρο, ήπιε μια ρουφηξιά και ανάβοντας το άφιλτρο στριφτό του, έπιασε την κουβέντα με τον Νίκο. Ο Φάνης είχε αρχίσει να δολώνει περνώντας κυκλικά το δολωμένο τμήμα του παραγαδιού στο άδειο πανέρι . Μετά κάμποση ώρα, φώναξε τον Χάρη να συνεχίσει γιατί ο καφές του είχε ήδη κρυώνει, αλλά αυτός είχε πιάσει για καλά την κουβέντα με τον Νίκο, για λιμάνια, κραιπάλες με λιμανίσιες γκόμενες στην Κούβα, την Βραζιλία, τον Παναμά,…
  -Σκάσε επιστήμονα της κακιάς ώρας και δόλωνε, εγώ θα οδηγήσω το σκάφος πήγαινε –έλα κι εσύ θα ασχοληθείς με το ψάρεμα, είπε ο Χάρης.

  Το σούρουπο, πήραν τα παραγάδια, τις προμήθειες σε σάντουιτς και πόσιμο νερό, χαιρέτισαν τον Νίκο και επιβιβασθήκαν στο σκάφος. Έβαλαν μπρος την 37 ίππων ντηζελομηχανή που κατανάλωνε μίγμα βιοντήζελ από τηγανέλαια και ντήζελ από την Βουλγαρία που έμπαινε λαθραία με μικρά εμπορικά πλοία.
  -Να ανοίξουμε και τα πανιά είπε ο Φάνης.
  – Ρε βλάκα δεν αντιλαμβάνεσαι ότι επικρατεί νηνεμία;
  -Kαλά , ίσως στον γυρισμό αύριο το πρωί να φυσάει και να κάνουμε οικονομία.
  -Το σκάφος πήγαινε σιγά, η μηχανή λίγο παραπάνω από το ρελαντί.

  Η αντίσταση του σκάφους είναι ανάλογη με την τρίτη δύναμη της ταχύτητας του, σκέφτηκε ο Φάνης, οπότε αν διπλασίαζαν την ταχύτητα, η κατανάλωση θα οκταπλασιαζόταν.

  Στην διαδρομή συνάντησε βάρκες ερασιτεχνών και επαγγελματιών ψαράδων που έριχναν δίκτυα η παραγάδια, που θα τα σήκωναν με την ανατολή του ηλίου. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, ο Χάρης, τελικά οδήγησε το σκάφος με κατεύθυνση ΝΑΑ, προς την ξέρα στο νότιο άκρο της Μακρονήσου, γιατί υπήρχε ένας κολπίσκος, οπού θα μπορούσαν να ρίξουν άγκυρα. Για λόγους οικονομίας θα κοιμόντουσαν στο σκάφος και θα μάζευαν τα παραγάδια μόλις ξύπναγαν.

  Έριξαν την σημαδούρα και στην συνεχεία άρχισαν να απλώνουν τα παραγάδια στο σκοτεινό νερό που φώτιζε αμυδρά μια γκρίζα ημισέληνος

  -Με τέτοιο δόλωμα, θα πιάσουμε πρώτο ψάρι, είπε ο Φάνης
  -Ναι το δόλωμα βρωμάει χαβιάρι , καπνιστό σολομό και είναι ποτισμένο με την ακριβότερη γαλλική σαμπάνια, είπε ο Χάρης.
  -Σκάσε ηλίθιε θα μας ακούσουν.
  -Ποιος να βρίσκεται κοντά μας, 5 ναυτικά μιλιά ΝΑ του λιμανιού του Λαυρίου;
  -Ποτέ δεν ξέρεις, απάντησε ο Φάνης
  Συνέχισαν σιωπηλά να απλώνουν τα παραγάδια και όταν τέλειωσαν κατευθύνθηκαν προς τον μικρό κολπίσκο.
  Πλέοντας προς τα κει, μόλις διακρίνονταν τα ερειπωμένα κτίρια του Παρθενώνα του φιλοσόφου, ακαδημαϊκού και πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
  Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Κούνδουρος συναντά τον Μπιθικώτση, τον Βέγγο,….

  Έριξαν άγκυρα κι ο Χάρης έσβησε την μηχανή. Έβγαλαν τα σάντουιτς και τις μπύρες και άρχισαν να τρώνε το βραδινό τους.
  -Τελικά, ρε χοντρέ, η κρίση σου έκανε καλό, ποσά κιλά έχεις χάσει; ρώτησε ο Χάρης.
  -Καμιά δεκαριά από την συντεταγμένη πτώχευση, τον Δεκέμβρη του 2013.
  – Αντέχεις ακόμη, έχεις να κάψεις ακόμη …αρκετό λίπος.
  -Δεν στο έλεγα, με είκοσι κιλά παραπάνω το 2012, και ετήσια κατανάλωση 4 κιλά θα αντέξω έως τον Ιανουάριο του 2017, οπότε παίρνω σύνταξη σχεδόν το 40% απ’ αυτήν που πρόβλεπα, 1000 ευρώ , μ΄ άλλα λόγια 333 σουβλάκια με διπλή πίττα .
  -Καλά το μυαλό σου είναι συνέχεια στο φαγητό.
  -Δεν βλέπεις τι γίνεται; Άνθρωποι πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα, εδώ και δυο χρόνια. Γιατί κάποιοι υπουργοί από προμήθειες και δημόσια έργα άρπαξαν μόνον την περίοδο του υψηλού δανεισμού από το 2000 έως το 2009, από 100 εκατομμύρια κατά μέσο όρο .ο καθένας, ενώ σκορπίζανε μίζες σε μεσαία στελέχη που ξεπερνούσαν το δεκαπλάσιο του μισθού τους.
  -Καλά του κάναμε, τελικά, τον κάναμε δόλωμα για να ψαρεύουμε είπε ο Χάρης.
  -Οι Έλληνες έχουν εξαιρετική ευφυΐα , δες πόσους καθηγητές έχουμε σε όλη την γη, αλλά ταυτόχρονα είμαστε παιδιά –θαύματα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με πολύ χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη, ανώριμοι και πολύ εγωιστές, άρχισε ν’ αγορεύει ο Φάνης και συνέχισε.
  -Ο μαλάκας νόμισε ότι είχε πιάσει την καλή, με το ένα πόδι στον τάφο ήθελε έρωτες με την σαραντάρα και την παντρεύτηκε κιόλας. Αλλά όταν η οργάνωση τον τσάκωσε και ζήτησε τα λύτρα , τα περισσότερα από τα οποία θα πήγαιναν στον λογαριασμό για την μείωση του χρέους, στον οποίο κανένας ξεφτίλας Έλληνας εφοπλιστής, επενδυτής, μεγαλολαμόγιο δεν έβαλε δεκάρα, η γυναίκα του άλλο που δεν ήθελε.
  Είχε εραστή, αφού μια φορα την βδομάδα δεν της έφθανε, άσε που’ χε γίνει σαν δράκουλας απ’ τα γηρατειά. Και αφού του κάναμε την ένεση ευθανασίας, τον καταψύξαμε στο εργοστάσιο και στην συνέχεια κόψαμε αναίμακτα τα 74 κιλά του με την κορδέλα κατεψυγμένων σε 37 κομμάτια των δυο κιλών και αποφασίσαμε να τα ξεπαγώνουμε λίγο-λίγο και να το χρησιμοποιούμε ως δόλωμα.
  -Όχι σαν τους ηλίθιους τους Ιταλούς της mafia που θα τον τσιμέντωναν σε θεμελίωση οικοδομικού έργου η θα τον φούνταραν τσιμενταρισμένο ανοικτά στην θάλασσα, συμπλήρωσε περήφανα ο κοσμογυρισμένος Χάρης, και συνέχισε: άσε που η mafia με 60 δις. διαθέσιμα δανειοδοτεί τις ιταλικές επιχειρήσεις….
  -Μια ζωή άχρηστος ήταν, ας γίνει τουλάχιστον μετά θάνατον χρήσιμος, συμπλήρωσε ο Φάνης.

 8. Αφώτιστος Φιλέλλην Says:

  @That Crazed Alien penguin

  Ως μελλων ειδικος γραματεας πληροφοριων και ανακρισεων, σε τσιμπησα να πινεις καφε στα εξαρχεια. Απο σημερα θα νοιωθεις την ανασα μου στον σβερκο σου!

  ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;) –PLAN B(Σχεδίασμα αφηγηματικού δοκιμίου )

  Αποσπασμα
  ………………………………..
  Ο λαός υπό το βάρος των προσθέτων μέτρων (φόρος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, φόρος κατοχής οικίας, φόρος αναψυκτικών,…, μη χορήγηση από τα ασφαλιστικά ταμεία χαπιών Viagra, Levitra και Cialis κατά της στυτικής δυσλειτουργίας προξενηθείσας εκ καταθλίψεως λόγω των οικονομικών μέτρων, κ.λ.π. ) αλλά και της ταλαιπωρίας που υφίσταται στο ΙΚΑ, στα νοσοκομεία, κ.λ.π., ξεσπά κάθε φορά που βλέπει μπροστά του κρατικό λειτουργό.
  Καθημερινά, καταγράφονται περιστατικά με φραστικές κυρίως επιθέσεις σε υπουργούς και βουλευτές, που βρέθηκαν σε κάποια ταβέρνα και δέχτηκαν στην καλύτερη περίπτωση την έντονη κριτική των θαμώνων και την απαίτηση να αποχωρήσουν από τον χώρο και στην χειρότερη απειλές, γιαουρτώματα και ξυλοδαρμοί.

  Τον Απρίλιο του 2013, λόγω των παραπάνω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν αρκετοί βουλευτές που στήριζαν –ακόμα- την κυβέρνηση διαχείρισης του εθνικού χρέους (με τους δύο πρώην συγκάτοικους φοιτητές σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και τώρα Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης) απέσυραν την εμπιστοσύνη τους και σε σχετική ψηφοφορία επί προτάσεως δυσπιστίας ( μομφής) η κυβέρνηση έχασε την δεδηλωμένη .
  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2013.

  Λόγω του εκλογικού συστήματος(το πρώτο κόμμα λαμβάνει επιπλέον 50 έδρες), συνεπηχθη Λαϊκό Μέτωπο απόσεισης του χρέους που το συναποτελούσαν :
  Πατριώτες βουλευτές που αποχώρησαν από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα (κυρίως του συντηρητικού και σοσιαλ-συντηρητικού χώρου ακόμη και από το εθνικο-λαϊκίστικο κόμμα )
  η επιτροπή διαχωρισμού του χρέους σε ηθικό και ανήθικο/επαχθές
  η επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων
  η επιτροπή αποζημίωσης Ελλήνων εραστών-επιβητόρων (τα kamakia)
  η επιτροπή αποζημίωσης Ελλήνων gasterbeiter εραστών-επιβητόρων Δ. Γερμανίας
  το ελληνικό παράρτημα της διεθνούς κίνησης “ένα σεντ την λέξη για να σώσουμε την Ελλάδα!”
  το κίνημα ”μια σπίθα έχω μέσα στην καρδιά”
  τo κίνημα “Γιώργος Θαλάσσης”
  2 σοσιαλ-λαϊκίστικα απο-κόμματα με ηγέτες δικηγόρους-εργατολογους και πρωην αθλητές-δημοσιογράφους ,
  Το κόμμα ”οι λιγούρηδες για εξουσία της αριστεράς”,
  Συριζιασμενοι αριστεροί και άλλες τροτσκιστικές ομάδες
  oι παλιμπαιδιζοντες (μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας) “παππούδες” του πολυτεχνείου και άλλες βολονταριστικες και ανώριμες πνευματικά ομάδες.
  οι οικολόγοι πράσινοι και άλλοι χορτοφάγοι και φυσιολάτρες
  η συνομοσπονδία ποδηλατών και άλλες σωματικά ναρκισσιστικές ομάδες (μεσήλικες ποδοσφαιριστές της Κυριακής, …)

  μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του μετα-σταλινικού κόμματος στο Λαϊκό Μέτωπο.
  Οι μόνες αλλαγές που έκανε εδώ και 10 έτη ήταν :
  -η αντικατάσταση της ηγετιδός του (γιατί ολοκληρώθηκε η καρτέλλα των ενσήμων της) με τέως ”χαϊδεμένο παιδί” της δεξιάς και λεσβία, επί μακρόν σε κλιμακτήριο, η οποία ευτυχώς και αιφνιδίως εθεραπεύθη και
  -ότι επέτρεψε (μετά το πειρατικό-επαναστατικό σκουλαρίκι στους νεολαίους)περαστό κόσμημα στον αφαλό (κοινώς σκουλαρίκια piercing αφαλού) για την θηλυκή νεολαία της. Ο συνήθης διάκοσμος -εκτός από συνθετικά διαμάντια- ήταν το κόκκινο αστέρι και το μεταμοντέρνο σφυροδρέπανο…

  Οι δυο κύριοι αντίπαλοι των εκλογών ήταν ο Συνασπισμός της κυβέρνησης διαχείρισης του εθνικού χρέους και το Λαϊκό Μέτωπο απόσεισης του χρέους.

  Η οικονομική ύφεση και τα διαδοχικώς λαμβανόμενα φορολογικά μέτρα, είχαν σαφώς οδηγήσει τους αρχικά “αδιάφορους” και ”αιωνίως αθώους” νοικοκύρηδες και παραδοσιακούς ψηφοφόρους του συντηρητικού και σοσιαλ-συντηρητικού χώρου προς τα αριστερά (μάλλον προς την αντιμνημονιακη κατεύθυνση). Μερικοί δε συντηρητικοί ελεύθεροι επαγγελματίες με κύριο πελάτη το δημόσιο, αφού η σκανδαλώδης “εύνοια της τύχης” τους εγκατέλειψε οριστικά (βέβαια πολύ καθυστερημένα, μετά την μετα-ολυμπιακή οικονομική κρίση που άρχισε το 2005 για να εξελιχθεί βαθμιαία στην κρίση του 2009) και ένοιωσαν πλέον τις επιπτώσεις της (μείωση κύκλου εργασιών και κερδών, συρρίκνωση προσωπικού, κ.λ.π.) μετά από 15 έτη ευημερίας, μετανιωμένοι για την αδιαφορία τους, διακινούσαν απίθανα κείμενα για την πρότερη πολιτική τους τοποθέτηση, (όπως το “Οι αδιάφοροι, του Αντόνιο Γκράμσι”[9], που περιγράφει την πρότερη ζωή τους) μερικοί δε έγιναν και φρικιά τύπου “ξεπεσμένος δεξιός”.

  Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. Ο λαός-μη έχοντας πλέον αυταπάτες- παρά την αηδία του και για τους δυο παραπάνω συνασπισμούς προτίμησε ολίγον περισσότερο το Λαϊκό Μέτωπο απόσεισης του χρέους που έλαβε 51,7% και με 177 βουλευτικές έδρες μπορούσε πλέον να εφαρμόσει το αντι-μνημονιακο πρόγραμμα του.

  Βέβαια, όπως συμβαίνει στα λαϊκά μέτωπα, καθυστέρησε επί ένα μήνα η επιλογή των υπουργών και υφυπουργών που ολοκληρώθηκε (μετά από 27 ολονύχτιες συσκέψεις των νικητών) τον Ιούνιο του 2013, με σύνολο 97 υπουργών και υφυπουργών, για να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα. Εβδομηνταπενταρηδες επαγγελματίες αριστεροί της γενιάς του Λαμπράκη και του 114 με φαλάκρα και χιονάτα μουστάκια έγιναν –επιτέλους- υφυπουργοί….
  …………………………………………………………………………………………………………

  VΙΙΙ. Ιούνιος 2013

  Η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου απόσεισης του χρέους, μη μπορώντας να περιμένει άλλο (60 έτη μετά την συνθήκη του Λονδίνου του 1953 «περί εξωτερικών Γερμανικών Χρεών») κηρύσσει μονόπλευρο συμψηφισμό των
  απαιτήσεων που διατηρούσε από τις προαναφερόμενες αποζημιώσεις ύψους 162δις, αλλά ατυχώς την χρονική στιγμή εκείνη, το μερίδιο της Γερμανίας επί του δανείου του μνημονίου και τα ελληνικά ομόλογα στο θησαυροφυλάκιο γερμανικών
  πιστωτικών ιδρυμάτων ανερχόταν μόλις στα 80 δις.

  Οι πιο ριζοσπάστες της κυβέρνησης απαίτησαν και επέτυχαν να επιδιωχθεί ηάμεση είσπραξη και μέρους των υπολοίπου της οφειλής, με κατάσχεση γερμανικήςπεριουσίας λ.χ. των σημαντικότερων εταιρειών Γερμανικών συμφερόντων, από τοσύνολο 120 περίπου με έδρα στην Ελλάδα, και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

  ………………………………….

  Ας θυμηθούμε, ότι παρά τις γκρίνιες των ΜΜΕ και των πολιτικών μας για μηδενικές επενδύσεις από το εξωτερικό, η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει σχετικά ότι “από το 2004 έως το 2008 οι ακαθάριστες εισροές Ξένων Άμεσων Επενδύσεων ανήρθαν στα 28,4 δισεκατομμύρια ευρώ”, ενώ σύμφωνα με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το 2010 (εποχή
  οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα) οι ελληνικές εισαγωγές από την Γερμανία ανήλθαν στα 5,93 δις, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές στην Γερμανία ήταν υποτριπλάσιες (1,96 δις). Πολλαπλασιάζοντας 4 δις μέσο ετήσιο εμπορικό έλλειμμα της χώρας με την Γερμανία επί 20 έτη, προκύπτει συνολικό εμπορικό έλλειμμα 80 δις της χώρας μας και αντίστοιχο εμπορικό πλεόνασμα εις όφελος
  της Γερμανίας. Το 2009 εισήχθησαν γερμανικά αυτοκίνητα αξίας 767 εκατ., ενώ το 2010 μειώθηκαν σε 270 εκατ.!

  ” Συμπεράσματα μελέτης ελληνικής τράπεζας, Απρίλιος 2011 : Η υπερκατανάλωση και η απώλεια ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κατά την τελευταία 10-ετία οδήγησαν σε ευμεγέθη και επίμονα ελλείμματα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών (ΙΤΣ) και τη συνακόλουθη ταχεία άνοδο του ακαθάριστου εξωτερικού
  χρέους. .

  Στην αντιμετώπιση των εξωτερικών ελλειμμάτων μπορούν να συμβάλλουν και οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ). Ωστόσο, ενώ βραχυπρόθεσμα . συμβάλλουν στη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΙΤΣ μέσω της εισροής κεφαλαίου, μεσοπρόθεσμα το βαρύνουν με την επανεξαγωγή των κερδών τους (ενίοτε και με στρεβλή τιμολόγηση των ενδοομιλικών συναλλαγών). Επομένως, το καθαρό
  αποτέλεσμα στο ΙΤΣ εξαρτάται από το είδος των ΑΞΕ. Θετικό αποτέλεσμα παράγουν οι ΑΞΕ οι οποίες δημιουργούν εμπόριο (trade oriented) και συμπληρώνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας Αντίθετα, οι ΑΞΕ υποκατάστασης εμπορίου μπορεί να εκτοπίζουν εγχώριες επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό.

  Η συνολική ευημερία ωφελείται περισσότερο αν οι ΑΞΕ ωθούν στην αναδιάρθρωση των κλάδων σε συμφωνία με ένα δυναμικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ήτοι, στην στροφή προς προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και άρα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

  Αυτό ουδέποτε επετεύχθη. Μεταπολεμικά, το επίπεδο των ΑΞΕ στην Ελλάδα υπήρξε ιδιαίτερα χαμηλό, αφορούσαν δε σχεδόν αποκλειστικά δραστηριότητες εκμετάλλευσης φυσικών πόρων και έντασης εργασίας … Τα τελευταία έτη, η πλειονότητα των ΑΞΕ πραγματοποιήθηκε σε τομείς χαμηλής τεχνολογίας, ιδίως
  στο λιανικό εμπόριο και γενικότερα σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης της
  -μεγεθυνόμενης- εγχώριας αγοράς. Αυτή την τάση ευνόησαν οι ολιγοπωλιακέςδομές πολλών κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, η υπερτίμηση της πραγματικής ισοτιμίας δημιουργούσε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για προϊόντακαι υπηρεσίες που έχουν παραχθεί αλλού, με δεδομένο κόστος. Τέλος, οι
  περισσότερες ΑΞΕ αφορούσαν εξαγορές εγχώριων επιχειρήσεων και όχι δημιουργία νέων (Greenfield investment). Ως αποτέλεσμα, δεν επεκτείνεται η παραγωγική βάση της οικονομίας αλλά μόνο μεταβάλλεται η εθνικότητα της ιδιοκτησίας του κεφαλαίου.”

  ………………………………….

  Ταυτόχρονα, μόλις προσγειώθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμια τα πρώτα είκοσι αεροπλάνα της LUFTHANSA και άλλων γερμανικών εταιρειών πτήσεων charter, κατασχέθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, οι δε επιβάτες τους, πάνω από 3700,
  φιλοξενηθήκαν υπό περιορισμό, αναγκαστικά διασκορπιζόμενοι σε διάφορα μέρη.

  Επίσης η είσπραξη μέρους του υπολοίπου της γερμανικής οφειλής, συνεχίσθηκε με τις κατασχέσεις του υπολειπόμενου χρόνου εκμετάλλευσης του αεροδρομίου ”Ελευθέριος Βενιζέλος” από την εταιρία «Hochtief» (που είχε κατασκευάσει και το καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ), της Siemens Hellas, θυγατρικών
  φαρμακευτικών εταιρειών, κ.λ.π.

  Η γερμανική κυβέρνηση, προ των επερχομένων εκλογών, σκλήρυνε την στάση της και κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα.

  Γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα εμφανίσθηκαν μετά από 72 έτη στον ελληνικό εναέριο χώρο για να ασκήσουν πίεση. Από τον γερμανικό σχηματισμό 2 αεροπλάνα με πιλότους, που ήταν εγγονοί παρασημοφορημενων χιτλερικών αεροπόρων βομβαρδιστικών καθέτου εφορμήσεως Junkers Ju 87 «Stuka» της Luftwaffe,
  ενεπλάκησαν σε σκληρές και επικίνδυνες αερομαχίες με ισάριθμα ελληνικά καταδιωκτικά. Κατά τους ελιγμούς πάνω από την Κέρκυρα συγκρούσθηκαν 2 αντίπαλα αεροπλάνα και κατέπεσαν στο Ιόνιο. Παρακούοντας τις κατευναστικές διαταγές του ελληνικού κέντρου επιχειρήσεων, 2 καταδιωκτικά με πιλότους , εγγονοί σφαγιασθεντων παππούδων στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, εκτόξευσαν
  ακαριαία όλους τους διαθεσίμους πυραύλους αέρα-αέρα και καταρριφθήκαν τρία γερμανικά αεροπλάνα .

  Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ με πολύ αυστηρές ανακοινώσεις καταδίκασαν τις απαράδεκτες – για πολιτισμένα (λέμε τώρα) κράτη-συμμάχους στο ΝΑΤΟ και εταίρους στην ΕΕ – πολεμικές εμπλοκές πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο καθώς και τον -σε bungalows- περιορισμό Γερμανών τουριστών (οι περσότεροι των οποίων δεν είχαν αντίρρηση για την δωρεάν πατροπαράδοτη ελληνική
  φιλοξενία, την δε βραδινή ικανοποίηση των ενδιαφερομένων Γερμανίδων, ανέλαβαν – σχεδόν μυστικά και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους ημεδαπούς- αγγλομαθή και γερμανομαθή βαλκάνια γκαρσόνια).

  Μετά την Τουρκία στην Κύπρο το 1974, ήταν η δεύτερη φορα που μέλος του ΝΑΤΟ επιτίθεται σε άλλο μέλος του . Η κυβέρνηση έξαλλη απεφάσισε την έξοδο μας από το ΝΑΤΟ . Ευτυχώς, εκτός ΝΑΤΟ, θα γλυτώναμε ένα σωρό ετήσιες δαπάνες για εξοπλισμούς που βάρυναν από την δεκαετία του ‘60 τους ελληνικούς προϋπολογισμούς, καθώς και τα τρέχοντα έξοδα του πολεμικού μας ναυτικού (τροφοδοσία προσωπικού, καύσιμα, πολεμοφόδια και εκτός έδρας) για τις περιπολίες έναντι της πειρατείας που είχε αναπτυχθεί στα παράλια της Βορείου Αφρικής, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις, εξεγέρσεις και διαμάχες που συνέχιζαν από το 2011 έως σήμερα, μεταξύ ΝΑΤΟ και αραβικών κρατών, αραβικών κρατών και νέων ασταθών κρατών και φυλών..

  ΙΧ. Σεπτέμβριος 2013

  Όμως η γερμανική κοινή γνώμη μεταστράφηκε (όπως είχε ήδη διαφανεί καθ’ όλη την διάρκεια του 2011, με τις διαδοχικές πανωλεθρίες που υπέστησαν το FDP και οι Χριστιανοδημοκράτες, κατά τις εκλογές στα περισσότερα κρατίδια) και τις ομοσπονδιακές εκλογές κέρδισαν – κατά κράτος – οι Σοσιαλδημοκράτες και
  οι Πράσινοι. Σχηματίσθηκε λοιπόν κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων με την ανοχή του κόμματος της Αριστεράς(Die Linke).

  ………………………………..

  “Στις 3 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 24 χρόνια από την ένωση των δυο Γερμανιών. Ίσως σε καμία άλλη περίπτωση μια τόσο λαμπρή επέτειος δεν προκάλεσε τόσο αρνητικά σχόλια και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

  Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι η ενοποίηση ήταν πρόωρη και πως η Δυτική Γερμανία απλώς εξαγόρασε την Ανατολική για ένα κομμάτι ψωμί. Ο τότε επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών, Όσκαρ Λαφοντέν, προειδοποιούσε ότι η ενοποίηση θα δημιουργήσει ένα εσωτερικό χάσμα αντικαθιστώντας το φυσικό τείχος του Βερολίνου με ένα ταξικό τείχος ανάμεσα σε δυτικογερμανούς και ανατολικογερμανούς. Κανένας δεν ήθελε όμως να τον ακούσει.

  Και ύστερα η Γερμανία ανέλαβε και επισήμως το ρόλο της οικονομικής ατμομηχανής της Ευρώπης, αντιλαμβανόμενη την ΕΕ ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την κυριαρχία της. Τα πλεονάσματα που παρουσιάζει σήμερα σε αντίθεση με τα τεράστια χρέη της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που οδήγησαν σε κοινωνικές και
  οικονομικές περιπέτειες την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ήταν μια μόνο από τις συνέπειες που πολλοί προέβλεπαν αλλά ελάχιστοι ήθελαν να αντιμετωπίσουν κατάματα. Ευρώπη δυο ταχυτήτων και Γερμανία δυο ταχυτήτων..

  Χρόνια Πολλά Βερολίνο. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν”(ενόψει του Γ’
  Γερμανο-ευρωπαϊκού πολέμου 😉

  Υπό το κράτος της επετείου της πτώσης του τείχους, ο 68χρονος πλέον Daniel Cohn-Bendit, υπουργός εξωτερικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και γνωστός υποστηρικτής της χώρας μας στην Ε.Ε., μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά – με το σκεπτικό ότι η ενσωμάτωση του σχεδόν αλκοολικού
  και αδιάφορου για εργασία πληθυσμού της πρώην ανατολικής Γερμανίας και άλλα παρόμοια βαρίδια που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα γερμανική κυβέρνηση όπως αύξηση των επί δεκαετία καθηλωμένων μισθών των Γερμανών εργαζομένων, η ανόρθωση του κοινωνικού κράτους,. καθιστούν ανεδαφική την άμεση αποπληρωμή των 162-80=82 δις, συμφωνήθηκε η αποπληρωμή των γερμανικών
  οφειλών να γίνει με ευρωομόλογα που βαρύνουν την Γερμανία και που θα διατίθενται σε δέκα ετήσιες δόσεις.

  Με τις δόσεις αυτές θα άρχιζε να μειώνεται το συνολικό ελληνικό χρέος που το 2011 ήταν 340 δις και -μετά από επεισοδιακή Σύσκεψη Κορυφής των 27 ηγετών της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 2013 – αποφασίσθηκε τελικά η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους των 110 δις σε 20 έτη με επιτόκιο 2% (δηλ. όσο σχεδόν
  δανείζονταν το τέλος του 2013 οι τράπεζες από το ΕΚΤ).

  Tο δημόσιο χρέος μας είχε ανέλθει στα 400 δις στο τέλος του 2013. Η επιτροπή εντοπισμού του ανήθικου/επαχθούς χρέους εργάσθηκε συστηματικά από την ίδρυση της, επί 3 σχεδόν έτη και με εξέταση των προαναφερόμενων τριών όρων υπολόγισε το επαχθές χρέος και τους τόκους που προέρχονται απ’ αυτό .

  Έξη μήνες μετά την κυβερνητική μεταβολή, ψηφίσθηκε στην ελληνική βουλή η διαγραφή των απεχθών χρεών (των δημοσίων δαπανών που δεν χρησιμοποιήθηκαν
  προς όφελος των πολιτών, αλλά ήταν το αποτέλεσμα της διαφθοράς, των υπερτιμολογήσεων κλπ), που ανερχόταν στο 30% του συνολικού χρέους των 400 δις, δηλ. 120 δις. Αν αφαιρέσουμε από το συνολικό χρέος των 400 δις, τα 80 δις που συμψηφίσαμε με μέρος των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων και το απεχθές χρέος των120 δις, απομένει χρέος μόνον 200 δις.

  Η φράση ” the greek pride” ή ” the greek filotimo” μεταφράζεται ως
  υπερηφάνεια, φιλότιμο, φιλοτιμία , υπεροψία (που για τους πραγματικούς φιλέλληνες αποδίδεται καλύτερα με την υπεροψία απέναντι σε κάθε ηλίθιο καθολικό ή προτεσταντικό κανόνα) εξηγούσε συνοπτικά τι πραγματικά συνέβη.

  Κυρίως, λόγω των επανειλημμένων καυστικών σχολίων γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών (Focus, Spiegel, κ.λ.π.), με ελληνικό πείσμα και εφευρετικότητα, και με εργώδεις προσπάθειες, αύξηση παραγωγικότητας, παραγωγής και εξαγωγών, αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 30%, το δε β’ εξάμηνο του 2013, με μείωση δαπανών και αύξηση σχεδόν κατά 50% του ΠΔΕ, καταφέραμε, το
  τέλος του 2013, το ΑΕΠ να ανέλθει στα 240 δις, οπότε το εναπομένον χρέος, από 140% το 2011, μετά την παρέμβαση των θεών στην ελληνική τραγωδία «the greek dept/το ελληνικό χρέος (παιζόταν στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους), δηλ. «τους από μηχανής θεούς (διαγραφή και συμψηφισμό)», κατήλθε μόλις στο 83.3% του ΑΕΠ.

  Το 2013, ήταν μια χρονιά που άφησε άναυδους τους Γερμανούς, τους
  αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, του ΕΚΤ, του EFSF και της Ε.Ε., ενώ το τραγούδι από το ελληνικό μετα-punk συγκρότημα “The Greek Dept” που παιζόταν στα ραδιόφωνα και στις ιδιωτικες τηλεοράσεις όλης της Ευρώπης με τίτλο “I made it with my Greek way” ήταν -συμβολικά- η επιτυχία που αποτελούσε την καλύτερη εκδίκηση, και που αποστόμωσε δια παντός τους
  πικρόχολους αναλυτές κάθε είδους, γεννήτορες των κακών κριτικών για μια πενταετία.

  X. Οι καλοί θεοί της Ελλάδας μας δίνουν (;) και άλλες ελπίδες
  ……………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: