…και τα κορίτσια ρίξαν κάτω τα μαλλιά…

«Με αφορμή την παραίτηση του γγ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης εκφράζει τη διαφωνία του κόμματός του για την απαξίωση, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ενός θεσμού που χαιρετίστηκε ως μεταρρύθμιση και ουσιαστικά οδηγείται στην ακύρωση.

Ο κ. Χατζησωκράτης επισημαίνει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υλοποιείται ουσιαστικά και να γίνεται αποτελεσματική από εντεταλμένες κρατικές υπηρεσίες, αν δεν συνοδεύεται από μια αυθεντική πολιτική βούληση και κυρίως αν παρεμποδίζεται από σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης -την τελευταία περίοδο- οι οποίες οδήγησαν σε φοροαπαλλαγή επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.

Από την πλευρά του το Ποτάμι αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «΄Ο,τι δεν είναι δικό μας, το πολεμάμε» και τονίζει ότι «η κορυφή της κυβέρνησης επιστρέφει σε αυτή την παλιά δοκιμασμένη συνταγή μετά τις ευρωεκλογές, οδηγώντας σε «παραίτηση» τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων».

«Προφανώς σε κάποιους δεν φτάνει να αλλάζουν κάθε τόσο τη φορολογική νομοθεσία, αλλά τώρα θέλουν να αλλάζουν και τους δημόσιους λειτουργούς, αναλόγως με τις εκάστοτε μικροκομματικές σκοπιμότητες», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η «παραίτηση» του Χάρη Θεοχάρη», καταλήγει, «ξαναφέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για την δημιουργία ανεξάρτητων μηχανισμών για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, όπως έχει προτείνει το Ποτάμι. Πρώτη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να επιλέγονται οι καλύτεροι, χωρίς τις παρεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών και του παλαιοκομματικού συστήματος».

Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr/News.asp?id=2034357

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: