Last train to Transcentral: Greece

Ας κάνουμε ένα νοητικό πείραμα, ας μπούμε στην πλατφόρμα Εννιά και Τρία Τέταρτα. Τέσσερα τραίνα μας περιμένουν με προορισμό τέσσερα μέλλοντα. Αφού συμβουλευτώ το κρυφό μου τατουάζ θα σας πω τα δρομολόγια που βλέπω και τους σταθμούς που θα υπάρχουν. Διαλέξτε λοιπόν το τρένο σας και πάμε!

Οριάν Εξπρές (Βαϊμάρη-Σερβία)

Όπως στη Βαϊμάρη, ο χαζομακιαβέλης προσπαθεί να διασώσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, επιρρίπτοντας ευθύνες για το οικονομικό αίσχος στην Ευρώπη και στους εσωτερικούς ανταγωνιστές του -τους οποίους εμμέσως παροτρύνει και ενθαρρύνει να προκαλούν τον κόσμο με όλο και πιο ανάλγητες και ανόητες πολιτικές. Ταυτοχρόνως δε, προετοιμάζει την ηρωϊκή του έξοδο προς την προεδρία Διεθνούς Οργανισμού, για να χαρεί κι η mommy.

Η ηρωϊκή του έξοδο (το αφήνω έτσι, κάνει πιο αυθεντικό) επιτελείται, με αδιάφορη την επιτυχία ή την αποτυχία, καθώς το χαζό κατεβαίνει από το Οριάν Εξπρές μας και οι ενέργειες του δεν μας αφορούν άμεσα. Πλην όμως οι φίλοι του εκ Κωλεγίου Αθηνών και συμφοιτητες του εν Μασαπούτσες σχολή Τσοπανικής Απλύτων Πληβείων και Ιθαγενών Μάο Μάο παίρνουν αντί του θώκου της εξουσίας το τρίτον το μακρύτερον και εις τον εξουσιαστικόν θώκον ανέρχεται κάποιος με μάλλον λίγα τυπικά προσόντα αλλά μεγάλη εξουσιομανία. Προσωπικά θα πόνταρα Τσιριδοκοπάνα-Τσεκουράτο διπλή παραλλαγή. Υπάρχει δε η πιθανότητα ο άνωθι αναφερόμενος Εθνοχεστήρας να υποστηριχθεί από τους παραπάνω σπουδαστές Ποιμενικής Μάο Μάο και Κτηνοτροφίας Βλάχων, οι οποίοι θα τον θεωρούν ανόητο και ελεγξιμο μέχρι να τους φάει το μαύρο φιδάκι που θα σκάσει απ’το κυανόλευκο αυγουλάκι.

Απο εκεί και πέρα, το σενάριο μπορεί να γίνει τόσο σκοτεινό όσο το θέλει η αρρωστημένη φαντασία σας, με στρατόπεδα εργασίας, εκτελέσεις και μαζικές παρελάσεις στους δρόμους, πολεμικές περιπέτειες στα Βαλκάνια, χαρακτηρισμό ως «rogue state» με αποτέλεσμα επεμβάσεις κυανοκράνων και εν τέλει εδαφικές απώλειες (ακόμα και η Νοβαματσεντόνια θ’αρπάξει κοψίδια, για να καταλάβετε). Δε θεωρώ διόλου απίθανη και την ανεξαρτητοποίηση κομματιών αυτού που ξέρουμε ως τώρα σαν Ελληνικό Κράτος. Στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε ένα δεύτερο, ολοκληρωτικό, θεοκρατικό και στρατόγκαβλο Ισραήλ, με όλα τα ελεεινά παρεπόμενα στην πνευματική της ζωή και την υπόληψή της σαν κράτος.

Μινωϊκές Γραμμές (μεσογειακά ταυροκαθάψια)

Ο χαζομακιαβέλης έχει υποτιμήσει σε εγκληματικό βαθμό τις ανοχές και το δυναμικό αντίδρασης του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα η έκρηξη να έρθει πολύ πιο γρήγορα, απότομα και καταστροφικά για το πολιτικό σύστημα από όσο περίμενε. Η ανυπακοή παίρνει μαζικές διαστάσεις και σαν αποτέλεσμα η κυβέρνηση του χαζομακιαβέλη πέφτει υπό την πίεση μιας λαϊκής εξέγερσης, η οποία σαρώνει όλο το τρέχον πολιτικό καθεστώς. Μια νέα, σοσιαλίζουσα και ελαφρώς εθνικίζουσα κυβέρνηση σχηματίζεται, προς μεγάλη απελπισία των φιλελεύθερων μπόμπων και των παρατρεχάμενων του κινήματος, και εξέρχεται από το ευρώ ενώ η ΕΕ κλείνει τα σύνορα γύρω από το ψωριασμένο πρόβατο και η Οδός Τοίχου μετατρέπεται σε Οδό Τείχους των Στεναγμών.

Η νέα κυβέρνηση ψηφίζει νόμους κοινωνικής απελευθέρωσης και πειραματίζεται με νέες μορφές ελευθεριακής οργάνωσης της κοινωνίας και της εργασίας. Η πλειοψηφία του λαού, αισιόδοξη παρά τις ελλείψεις, ασπάζεται στην αρχή τη δημιουργική περιπέτεια της νέας κυβέρνησης. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση αναγκάζεται να πατήσει δύο πολύ οδυνηρούς κάλους του παλαιού καθεστώτος: το στρατό και την εκκλησία. Αναγκαζόμενη να βάλει χέρι στα εκκλησιαστικά κτήματα για να ταϊσει έναν πεινασμένο πληθυσμό και στερώντας εξοπλιστικές μίζες από το ανώτατο στράτευμα, δημιουργεί αυτομάτως δύο τρομερούς εχθρούς, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους έναν καλά ριζωμένο μηχανισμό προπαγάνδας και πολύ αξιόλογη εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να είναι τα φαβορί του επερχόμενου μεγάλου εμφυλίου.

Σε αυτό τον μεγάλο εμφύλιο οι κυβερνήσεις Ε.Ε. και Αμερικής (πιθανώς και Ρωσσίας, αν κρίνουμε από διάφορες νεορθόδοξες ονειρώξεις στην Πράβδα) θα δείξουν στην χειρότερη περίπτωση ευμενή ουδετερότητα απέναντι στην Μαχόμενη Εκκλησία και το Στρατηγό του Κυρίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται η πανταχόθεν βαλλόμενη Επαναστατική Κυβέρνηση να συναντήσει συμμάχους ανάμεσα σε ακτιβιστικούς οργανισμούς και να στρατολογήσει ρομαντικούς εθελοντές ενάντια στα Ηνωμένα Κράτη των Αγορών.

Εδώ, το πιθανότερο είναι ότι μετά την αναμενόμενη νίκη στρατιωτικών και αγίας ορθοδόξου καθολικής και αποστολικής εκκλησίας, στην εξουσία θα ανέλθει ένας «πεφωτισμένος» και προαιρετικά «μετριοπαθής» «καλοπροαίρετος» στρατηγός, κάτω από την κηδεμονία του οποίου θα τελούνται «εκλογές» και θα σχηματιστεί «κυβέρνηση». Δεν αποκλείεται (ιδίως αν έχουμε υποστήριξη των πραβδοκύκλων) αντί εκλογών, ν’ανακαλυφθεί κάποιος απόγονος των Παλαιολόγων για να πάρει το νέο Στέμμα και να μπλέξει σε νέες πολεμικές  περιπέτειες προς δημιουργίαν και ενοποίησην της Ενδιαμέσου Περιοχής. Πολλές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της σοσιαλίζουσας κυβέρνησης, πιθανώς δε και κάποιες του 1981, θα ανακληθούν για το πόπολο (γυναίκες στην κουζίνα και γκέι στη ντουλάπα σας ΤΩΡΑ!) ενώ οι ταλαίπωροι φιλελεύθεροι ανα το αριστεροδεξιόν φάσμα θα έχουν περιθώριο να γκρινιάζουνε για τις κοινωνικές μικροαπαγορεύσεις ή να επιδίδονται στις αγαπημένες τους μικρές ελευθεριότητες εξόριστοι σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Η Διεθνής Αμνηστία θα γκρινιάζει βέβαια λίγο επειδή κάποιοι εχθροί της ελευθερίας έφαγαν τις ψιλές τους ή αυτοχειριάσθησαν δια μίας σφαίρας στον αυχένα, αλλά η Ελευθερία διεσώθη αγαπητοί μου!

Διαπλανητική Ουγκάντα

Ένα μάλλον απίθανο, σε σύγκριση με τα προηγούμενα, σενάριο, αλλά όχι και εντελώς αδύνατο. Τυχόν εκλογή του Rick Perry στην προεδρία των ΗΠΑ του χρόνου θα προσθέσει έξτρα πιθανότητες στην πραγματοποίησή του.

Με τη συνεχή φτωχοποίηση και την επίθεση του ΔΝΤ στους οργανισμούς κρατικής αλληλεγγύης, ο μόνος φορέας που μένει να παρέχει κάποιας μορφής κοινωνική μέριμνα είναι η Εκκλησία. Ο πρασινούλης νυν αρχιεπίσκοπος μέχρι στιγμής στηρίζει την κυβέρνηση, δεν γνωρίζω όμως κατά πόσον ο διάδοχός του θα επιδείξει το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Έχω μία συγκεκριμένη υποψία για το ποιος προαλείφεται για επόμενος αρχιεπίσκοπος και έχω και μια θεωρία για το τι παίχτηκε μεταξύ 2005 και 2008, την οποία μέχρι στιγμής δεν διέψευσαν τα γεγονότα.

Ο συγκεκριμένος διάδοχος έχει κάτι πολύ ανησυχητικό: διασυνδέσεις με τις ΗΠΑ σε ανησυχητικό βαθμό. Μου φάνηκε ότι είδα και διασυνδέσεις με το Ίδρυμα Carlyle. Το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να έχει διασυνδέσεις και με την Family, την χριστιανική-φονταμενταλιστική-ακροδεξιά μυστική οργάνωση που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι σε κάποιο στενό ορίζοντα ο τρέχων αρχιδεπίσκοπος καλείται από τον Δημιουργό του εις τόπον χλοερόν, τόπον αναπαύσεως, ενθά ουκ έστιν πόνος ή στεναγμός και την θέσιν του παίρνει ένας διάδοχος με διεθνείς διασυνδέσεις, επιρροή σε εσωτερικό και εξωτερικό, επικοινωνία με την Οικογένεια ενώ έχει το ουσιαστικό μονοπώλιο της παροχής συσσιτίων και περίθαλψης σε ένα ολοένα και περισσότερο ογκούμενο ποσοστό απόρων εξαθλιωμένων. Δεδομένου του ότι η καρδιά του ανθρώπου περνά από το στομάχι, ο εν λόγω Αρχι(δ)επίσκοπος θα κατέχει το πασπαρτού σε όλο και περισσότερες καρδιές, για να μην πούμε για τη δύναμη του εκβιασμού. Λεπτομέρειες όπως την εξάπλωση ενός δικτύου πληροφοριών και πλύσης εγκεφάλου δια των εξομολογητών παππούληδων, τις αφήνω σαν άσκηση στον αναγνώστη.

Μιλάμε πλέον για ένα συμπαγές σώμα εξαρτημένων από τον Αρχιεπίσκοπο φονταμενταλιστών, το οποίο θα μπορεί να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, να επηρρεάζει την ψήφιση νόμων και να κατευθύνει την πολιτική ζωή της χώρας γενικότερα. Θα έχουμε δηλαδή μια θεοκρατία, καλυμμένη η ανοιχτή, έναν καισαροπαπισμό παρόμοιο με αυτόν της Ουγκάντας, όπου πιθανότατα άθεοι, ομοφυλόφιλοι, καθολικοί και μουσουλμάνοι θα μετατρέπονται αλληλοδιαδόχως σε αποδιοπομπαίο τράγο για τις αποτυχίες του καθεστώτος, ενώ γενναίες δωρεές και επενδύσεις από διάφορες χριστιανίζουσες εταιρείες θα εξασφαλίζουν απευθείας μίζες στο καθεστώς και θα λυμαίνονται τους πόρους και τα εδάφη του κράτους.

Newfoundland Continental

Το σενάριο πολυτελείας στο οποίο προσβλέπει κάθε μπόμπος, πασχητιών και ζουτήρης τολμητίας, ένα σενάριο το οποίο βημάτιζε, αλλά όλο και περισσότερες αντιστάσεις συναντάει. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι απίθανο ή αδύνατο. Είναι, υποψιάζομαι, το σενάριο στο οποίο βασίζεται κυρίως η ΕΕ.

Το παρόν (σε πιό πρωτόλεια μορφή) δημοσιεύθηκε και ως σχόλιο στου Νεφέλικος εδώθενες.

Μετά από ένα πολιτικό μπουρλέσκ που περιλαμβάνει διάφορες κυβερνήσεις μιας ώρας, αποδράσεις (ελικόπτερα προαιρετικά) και λοιπά θεαματικά εφέ, μία επιτροπή «εθνικής ενότητας» κατόπιν ενός επιτυχούς δημοψηφίσματος (ο αριθμός των ανεπιτυχών αφήνεται στην αρρωστημένη φαντασία του αναγνώστη) παραχωρεί την εξουσία της χώρας σε μία αρμοστεία/τριμελή επιτροπή από πεντ-έξι άτομα/τρόικα της ΕΕ, η οποία άνευ προσκομμάτων προχωρεί σε μία πολιτική μεταρρυθμίσεων η οποία μετατρέπει επιτέλους την Ελλάδα από το Αναγεννησιακό Μπάχαλο σε μια περιοχή υποδειγματικής ηθικής. Αναχρονισμοί όπως η ιδιοκατοίκηση και η οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία εκλείπουν, εκλογικεύεται η ταξική κινητικότητα προς μια ισορροπημένη κοινωνία του ενός πέμπτου, η διαφθορά και οι καταχρήσεις δημοσίων πόρων περιορίζονται μόνο στις ανώτατες τάξεις. Οι πολίτες μαθαίνουν πλέον να φυτοζωούν από πληρωμή σε κοινωνικό εισόδημα και να παλατζάρουν μεταξύ της αναισθητοποίησης του metro-boulot-dodo και της αποκτήνωσης του tittytainment, ενώ αργά αλλά σταθερά καταρρέουν προς μια ζωή ημιπαράνομης ύπαρξης σε παραγκουπόλεις και φαβέλες εντός-εκτός-και επι τα αυτά του παλαιού αστικού ιστού. Δημιουργούνται «αστικές ζώνες» με διόδια και μέτρα ασφαλείας για την προστασία της μικρότερης ευπρεπούς τάξης από τους αποκτηνωμένους πληβείους. Η πανεπιστημιακή παιδεία πλέον περιορίζεται μόνο στα μέλη των ανωτέρων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ τα πλέον δημιουργικά μέλη της φαβέλας δημιουργούν μικρές και ταχέως δυναμικές εταιρείες, προοριζόμενες να πωληθούν σε πολυεθνικές αντί ενός αντιτίμου που θα επιτρέψει στον φέρελπι νέο επιχειρηματία να τραπεζώσει και να κυκλοφορήσει αρκετές φορές πολύφερνον νύφην (ή και γαμβρόν, αν τοιούτες οι κλίσεις του ή αν πρόκειται περί στρέητ γυναικός μη επιλέξασης το εύκολον μονοπάτιον της εκλεκτικής πορνείας) προκειμένου δια του γάμου να κατοχυρωθεί κοινωνικώς και να συντελέσει στην γενετική ανανέωση των ανωτέρων στρωμάτων.

Με λίγα λόγια, η χώρα γίνεται πλέον πολιτισμένη, απαρνείται την τριτοκοσμική της κουλτούρα και είναι έτοιμη να ενταχθεί στην κοινότητα των νεοπολιτισμένων κρατών – quelle honneur!

Υπάρχει βέβαια ρίσκο με τις ελεύθερες εκλογές, καθώς η κοινωνική μηχανική δημιούργησε αρκετούς δυσαρεστημένους, το tittytainment δεν πρόλαβε να πολτοποιήσει ικανή μάζα εγκεφάλων και υπάρχουν ακόμα φαβελοποιημένοι με μόρφωση και κοινωνική συνείδηση που δεν έχουν παραιτηθεί. Αλλά, υπάρχει ακόμα μία λύση! Ήδη το Βέλγιο εδώ και λίγα χρόνια, ύστερα από μια μακριά περίοδο ακυβερνησίας αποδέχθηκε την ένταξή του σε έναν καινούριο εθνικό οργανισμό υπό το Ευρωκοινοβούλιο, τα Ηνωμένα Έθνη της Ευρώπης (Νασιονζ-Ουνι Ντ’Υρόπ, N.U.E.) και το ακολούθησαν η Λεττονία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία, ενώ σχέδια για προσχώρηση γίνονται και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευκαιρία η Ελλάς, το λίκνο του πολιτισμού να εισέλθει στη N.U.E. σαν Nation De Grece.

Η αρμοστεία κατόπιν ενός επιτυχημένου δημοψηφίσματος με βασικό ερώτημα «Θέλετε η Ελλάς να ενταχθεί στη N.U.E. ως Nation de Grece ή ως Nation d’ Hellas?» εντάσσει εν τέλει την Ελλάδα στη N.U.E. Ένα νέο πεπρωμένο ανοίγεται στους Έλληνες. Δεν είναι πλέον οι ανάδελφοι βαλκάνιοι αλλά Ευρωπέοι! Επιτέλους ο έλληνας μποέμ μπουρζουά θα μπορεί να κοιτά τους άλλους μποέμ μπουρζουά στα μάτια, χωρίς τη ντροπή του βαλκανίου χωριάτη. Επιτέλους, ανήκουμε εις την Δύσιν και κανείς δεν πρόκειται να μας χωρίσει από αυτήν.

Ποιό τρενάκι θα πάρετε;

Αν ανήκετε στους bobos, θα σας πρότεινα αβλεπί το Newfoundland Continental, καθώς η κατάσταση θα είναι βούτυρο στο ψωμί σας. Το πιθανότερο είναι τυχόν υλικές ή περιουσιακές απώλειες να είναι μικρές και άνετα επιδιορθώσιμες, ενώ η ποιότητα ζωής σας και το κύρος σας θα αναβαθμιστεί μόνο και μόνο από το γεγονός ότι θα ανοίξει πλέον αδιαπέραστο χάσμα ανάμεσα σε σας και τους βλάχους, οι οποίοι με τη σφαλιάρα θα επανέλθουν στη φυσική τους θέση. Τέρμα με τον γείτονα γιατρό απόγονο χωριαταραίων, που φεύγει από το νοσοκομείο για να μαδήσει κότες, για να μην πούμε για την ευχαρίστηση του να τρώτε επιτέλους την πέρκα σας στο ακριβό εστιατόριο χωρίς να βλέπετε τον οικοδόμο δίπλα σας να βγάζει το λιγδιασμένο μασούρι από την τσέπη του. Αυτοί θα πάνε στις νεοφαβέλες τους, θα μαστουρώνουν και θα ψοφολογάνε σαν τα ζωντόβολα που είναι και θα σας αφήσουν ελεύθερεους στην πράσινη προφυλαγμένη σας ζώνη να χαριεντίζεστε με τους ομοίους σας της ΕΕ. Ω, λα ζουά!

Λοιπόν, αφού έθαψα κολάκεψα τον τυχόν μπόμπο που ξώκειλε στο παγόβουνο, να σας πω τι νομίζω εγώ. Ο τέταρτος προορισμός είναι σχεδόν ανεκτός από άποψη βραχυπρόθεσμης σωματικής επιβίωσης, από άποψης ποιότητας ζωής και αξιοπρέπειας όμως είναι γάμησέ τα, ενώ μακροπρόθεσμα σημαίνει οριστικό τίτλο τέλους για αυτό που λέγεται ελληνική κοινωνία. Εξίσου σκατένιος για τον ελληνισμό και εντελώς καταστροφικό για την κοινωνία και την υλική υπόσταση αυτού που ξέραμε ως Ελλάδα είναι ο πρώτος προορισμός. Ο τρίτος προορισμός είναι ελάχιστα καλύτερος, ενώ δεν αποκλείεται η μετάπτωση του σε κάποιον από τους δυο πρώτους δια της διακλαδώσεως.

Οπότε εκείνο που μας μένει, είναι το δεύτερο τραινάκι. Ίσως να αναγνωρίσατε τα ιστορικά παράλληλα με την Γαλλική Επανάσταση και τον Ισπανικό Εμφύλιο. Δεν αντιλέγω, είναι ένα δύσκολο τραίνο με απότομο δίκτυο που δεν εγγυάται τη ζωή και την ευημερία κανενός. Έχει όμως ένα πολύ μεγάλο θετικό: Οδηγεί σε μια δημιουργική, ελευθεριακή περιπέτεια, η οποία, ακόμα και αν αποτύχει, εμπνέει. Όποιος ανάσανε ελευθερία μια φορά, δεν γυρίζει ευχάριστα στο ζυγό. Κι αν έγιναν λάθη στην πορεία, μαθαίνει από αυτά και κάνει κάτι καλύτερο. Το 1815 η Ιερά Συμμαχία νόμισε ότι τελείωσε με τη Γαλλική Επανάσταση και την ιδέα της Δημοκρατίας. Σήμερα βλέπετε τι πολιτεύματα υπάρχουν στην Ευρώπη.

Εσείς ποιο τραίνο θα πάρετε;

Υ.Γ.:Διαβάστε τις προειδοποιήσεις και αντιρρήσεις του Β.Βιλιάρδου εδώ.  Προτείνει μια λύση η οποία αναγκαστικά θα περιπέσει στη λύση 2, καθώς οι δανειστές μας δεν θα είναι διόλου ευχαριστημένοι με τη στάση πληρωμών μας και, για λόγους παραδειγματισμού, δεν θα προσπαθήσουν καν να διαλεχθούν με σωφροσύνη και σύνεση μαζί μας. Παρέχει επίσης μια σαφή παρουσίαση των σεναρίων 1 και 4 που παρουσίασα.

Advertisement

4 Σχόλια προς “Last train to Transcentral: Greece”

 1. Α, εγώ πιcτεύω cτην +Εκκληcία+ μας.

  ‘Αμα βγει και ο προσεύχουλας ο Ρικ Πέρυ δεν μας πιάνει κανείς.

 2. Υπάρχει, ωστόσο, μια παράμετρος που ξέρεις πολύ καλά αλλά δεν είδα να παίζει ρόλο στην ανάρτηση…

  Το Peak Oil. Αν με τον Α ή Β τρόπο παραταθεί το κουτσό τρέχον σύστημα μερικά χρόνια ακόμη, κάποια στιγμή το νούμερο 1 πρόβλημα θα είναι αυτό, γιατί θα ρίξει λάδι σε όλες τις φωτιές. Και τότε ενδέχεται η αναδυόμενη κατάσταση να είναι χαώδης και μη-ελέγξιμη σε επίπεδο κεντρικών κυβερνήσεων. Μαζί με ένα είδος ακήρυχτου, αλλά υπαρκτού εμφύλιου ανταρτοπόλεμου, όπως περίπου αυτό που έζησε επί χρόνια ο Λίβανος. Με τοπικές δυνάμεις και μαφίες και αυτόνομες φάρμες που θα αναδυθούν και όλα τα συναφή.

  Επιπλέον… επειδή ο εγκέφαλός μου έχει παράλληλη επεξεργασία πέρα από το συνειδητό έλεγχο της λογικής μου, έχω μια διαίσθηση παράλογα… αισιόδοξη.

  • A certain crazed alien penguin Says:

   Το δεύτερο τραίνο πάντως κινείται με κάθε λογής καύσιμα, έτσι όπως το βλέπω κι έχει και οικολογικές διαδρομές και στάσεις. 😉
   Ας αισιοδοξούμε, πάντως, γιατί τουλάχιστον πλουτίζουμε σε γνώση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: