Σχετικά με τον Δρ. Κ.Μ., φυσίατρο (με σκεπτικιστική ουρίτσα).

Πριν από καμμιά δεκαετία, κοντά, όταν είχα κάτι εργολαβίες με τη Σβάινλαντ -ομογενείς, εννοείται- έτυχε στους κύκλους μου να συζητείται ένας μαλάκας, έτσι, χωρίς επίθετο. Γενιά Χ μέση, όπως κι εμείς, σε μια αόριστη θέση υπευθύνου εργαστηρίων νοσοκομείου αλλά χωρίς πτυχίο ιατρικής -σε ορισμένους κλάδους της ιατρικής όπως την πυρηνική ιατρική δεν είναι απαραιτήτως όλοι γιατροί, αλλά υποστηρίζονται από φυσικούς και τεχνικούς μηχανημάτων-, χριστιανομαλάκας με περικεφαλαία, μπλεγμένος με κάτι χορτοφάγους χριστιανούς (οι Αντβεντιστές της Εβδόμης Μέρας είναι διαβόητοι) και σύμφωνα με τους γνωστούς μου, ετοιμαζόταν να πάρει πτυχίο νατουροπαθητικής ιατρικής μέσω αλληλογραφίας(!) σε δεκαοχτώ μήνες (!!!) και να κατέβει στην Ελλάδα για να κάνει μπίζνες.

Τέλος πάντων, πέρασε μια δεκαετία περίπου, χάλασε η εργολαβία στην Σβαϊνλάνδη, εγνώρισα τα εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής από μέσα, συνέβησαν πολλά εν ολίγοις σε αυτά τα εννέα χρόνια (όπως έχουν την κακιά συνήθεια να κάνουν) και κάπου εκεί άκουσα το όνομα.

Δρ Κ.Μ., φυσίατρος.

Και κάπου εκεί άκουσα και τα χούγια και τις απόψεις. Και κάτι μου θύμιζαν. Για δες τι μου θύμιζαν, την περιγραφή εκείνου του μαλάκα. Ψάρεψα λίγο τα άτομα που είχαν επαφή μαζί του. Οι αντιδράσεις περίεργες: από το «Που τα ξέρεις όλα αυτά;» μέχρι το «μην τον ακουμπάς» και «σταμάτα να προκαλείς». Τι καταλαβαίνουν τα πονηρά παιδάκια; Μάλλον ότι κάτι υπάρχει.

Έψαξα στο διαδίκτυο. Και ανακάλυψα κάμποσα ανησυχητικά. Κάποια τα έβλεπα εδώ και καιρό, αλλά τώρα βρίσκω το θάρρος να τα πώ.

Πρώτον και βασικόν: χάθηκε το Skepdic.gr. Και χάθηκε σχετικά πρόσφατα. Νομίζω ότι χάθηκε την εποχή που ο Βουμβούκος έγινε υπουργός Υγείας. ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; Μήπως ετοιμάζονται να παραχωρήσουν την υγεία μας σε τσαρλατάνους τύπου Δόκτορος Κ.Μ.;

Δεύτερον, ο Δρ. Κ.Μ. έχει το ίδιο επώνυμο με τον αρχηγό της Truth Team της Ν.Δ. Υπάρχει συγγένεια μεταξύ τους; Χρησιμοποιείται αυτή η συγγένεια για να μπορεί ο Δρ Κ.Μ. να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, να λυμαίνεται τη Βόρεια Ελλάδα και να μη συναντά κριτική; Θυμάμαι το μένος των σκεπτικιστών για τον σαφώς λιγότερο επικίνδυνο και διαφημισμένο Βυθούλκα. Γιατί σωπαίνουν για τον Δόκτορα Κ.Μ.;

Τρίτον: Τι συνέβη και οι αντιδογματικοί, σκεπτικιστικοί, αθεϊστικοί κύκλοι της ελλάδας εξαφανίστηκαν, ειδικά τώρα που έχουμε κύμα ανορθολογισμού; Γιατί οι περισσότεροι μετατράπηκαν σε υποστηρικτές του μνημονίου, αδιαφορώντας για τις βρώμικες συμμαχίες της μνημονιακής παράταξης με ότι πιο σκοταδιστικό και μαυρόψυχο κυκλοφορεί στην κοινωνία; Ισχύει η φήμη που είχα ακούσει το 2007 ότι οι περισσότεροι «φιλελεύθεροι» ήταν κρυφοσαμαρικά μέλη της ΠΟΛΑΝ που φορούσαν τη μάσκα του φιλελεύθερου για να χτίσουν συμμαχίες;

Τέταρτον: Ποιός ο ρόλος του freeinquiry.gr και γιατί πουσάρεται ασυστόλως σε κοινό μνημονιακό και αντιμνημονιακό η τσαρλατανική και επικίνδυνη Νέα Γερμανική Ιατρική του Χάμερ;

Κι αφού ρώτησα και ξαλάφρωσα, ας πιάσω το βιογραφικό του Δόκτορος Κ.Μ, αντιγραμμένο από το biblionet (με κόκκινο οι σημειώσεις μου):

Ο K. Μ. γεννήθηκε το 1969 στην Βέροια. Την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του ολοκλήρωσε στη Κατερίνη καθώς επίσης και κύκλo σπουδών στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, αποκτώντας Proficiency level.  (κανένας γιατρός, άξιος του ονόματός του, δεν βάζει το Proficiency σαν κάτι παραπάνω από υποσημείωση. Επιπλέον, οι νεώτεροι επιστήμονες, λόγω Internet και αγγλικής βιβλιογραφίας, είναι πρακτικά δίγλωσσοι εξ’ανάγκης και σε επίπεδο ανώτερο του Proficiency)
Μέχρι το 2005 ζούσε και εργαζόταν στην Γερμανία. Οι ακαδημαϊκές του σπουδές ξεκίνησαν σπουδάζοντας Βιολογία και συνεχίστηκαν στην Ιατρική σχολή της Φραγκφούρτρης (sic – και μη σκεφτείς να το διορθώσεις, το πήρα screenshot), σπουδάζοντας προληπτική και φυσική ιατρική. (Πότε πήγε στη Γερμανία, πότε ξεκίνησε τις σπουδές του; Στην Φραγκφούρτη δεν υπάρχει ξεκάρφωτη Ιατρική Σχολή. Ούτε στήν Έσση – Χέσσε στην διάλεκτο των ιθαγενών- δεν υπάρχει ξεκάρφωτη Ιατρική Σχολή; Σε ποιό γαμημένο πανεπιστήμιο πήγε, ποιά χρονιά μπήκε, και με τι τίτλο αποφοίτησε)
Ολοκλήρωσε τον Ιατρικό κύκλο σπουδών του (επιμένω, απο που;) , αποκτώντας Διδακτορικό τίτλο (Doctor of Science) (Γιατί Γερμανικό ίδρυμα δίνει αγγλικό τίτλο; Μήπως πρόκειται για κανένα diploma mill;) με Ακαδημαϊκή διάκριση «Cum Laude» (μάλλον «cum inside», αλλά μη γίνομαι αισχρή) μελετώντας την επίδραση του ηλιακού φωτός στην παραγωγή μελατονίνης επί του ανθρώπινου οργανισμού (εργασιούλα; δημοσιευσούλα; δείξτα να γελάσει κάθε πικραμένος…).
Η περαιτέρω εκπαίδευσή του συνεχίστηκε (χρονολογίες;) (Master of Science) (πρώτα γίνεσαι master και μετά doctor, ή μήπως κάνω λάθος), στο χώρο των Νευροεπιστημών (Νευροενδοκρινολογία) με διάκριση «Magna Cum Laude» (πότε; που; χαρτί;) πραγμάτωνοντας (sic) έρευνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας (πότε;), για το ποσοστό των αυτοκτονιών από καταχρηστικές (sic ρε!) ουσίες.
Από το 2004 μέχρι το 2006, πραγμάτωσε έρευνα, σχετικά με τη σχιζοφρένεια σε Διδακτορικό επίπεδο (Doctor of Philosophy) στην Κυτταρική και Μοριακή ΒιοΕπιστήμη με διάκριση «Cum Laude» στο Ηνωμένο Βασίλειο (συγγνώμη, μέχρι το 2005 ήσουν στη Γερμανία. ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ; Πότε πρόλαβες να παρεις ιπτάμενος διδακτορικό στην Ιατρική; Η συνομήλική σου, μη ιπτάμενη, και ευνοούμενη του κράτους Νατασούλα του Κωστάκη, πήρε πολύ λιγότερους τίτλους και θεωρήθηκε προκλητική. Έχει πάντως πλάκα να βλέπεις «ελεύθερους», «αντιδογματιστές» Αιλλυνούληδες που ωρυόντουσαν για τη Νατάσα, να χάβουν σαν χάνοι τα παραμύθια του παραπάνω).
Την τελευταία δεκαετία, είχε τη θέση του προϊσταμένου για την Ασφάλεια & Ακτινοβολία στο μεγαλύτερο κέντρο Ερευνών με Βαρέα Ιόντα της Γερμανικής Κυβέρνησης (ποιό; πότε; Ήταν αυτή η θέση κάτι παραπάνω από θέση σεκιουριτά πολυτελείας; Τι προαπαιτούμενα προσόντα είχε αυτή η θέση;).
Ο Dr. Μ. είναι άτομο με αρκετά ανεπτυγμένες ευαισθησίες σε σχέση με το «ευ ζήν» των συνανθpώπων του (κι εγώ είμαι η μετενσάρκωση της Αφροδίτης και της Ιστάρ σε αυτή τη ζωή, θεογκόμενα και δυναμίτης στο κρεββάτι). Για τον λόγo αυτό παρουσιάζει σειρά oμιλιών και σεμιναρίων με θέματα υγείας (κι εγώ γράφω μπλόγκ που ενημερώνει τους αναγνώστες μου για τις απάτες και πουστιές εις βάρος τους, και…;), φέρνοντας την σύγχρονη Ιατρική κοντά στον απλό άνθρωπο (το ίδιο και ένα καλό ντοκυμανταίρ), εξηγώντας τις αιτίες που διέπουν στην εμφάνιση (sic ρε!) διαφόρων νόσων καθώς επίσης και την οδό προς την ίαση και τη θεραπεία τους (προσέξατε την καλυμμένη χριστιανική αναφορά της «οδού»; «Εγώ ειμί η Οδός»; Η Ιερά Σύνοδος και οι αντιαιρετικές οργανώσεις ενδιαφέρονται ή κοιμούνται;).
Το πρόγραμμα υγείας που εισηγείται έχει χαρίσει υγεία & ευεξία σε αρκετούς ανθρώπους στην Υδρόγειο(sic και αναπόδεικτος ισχυρισμός όπως και παραπάνω). O Dr. Μ. είναι συχνά προσκεκλημένος σε ραδιοφωνικές & τηλεοπτικές εκπομπές (Το ίδιο και ο Κατέλης), φέρνοντας κοντά στους ανθρώπους τα καλά νέα (άλλο παραχριστιανικο συνθηματικό+ αναπόδεικτος ισχυρισμός) της υγείας.
O Dr. Μ. έχει γράψει αρκετά επιστημονικά άρθρα (Σε ποιό επιστημονικό περιοδικό; Βιβλιογραφία;) και μέχρι τούδε, 5 βιβλία σχετιζόμενα άμεσα με την υγεία, και μαζί με την σύζυγό του, η οποία είναι νοσηλεύτρια (αυτή τουλάχιστον έχει μια αποδεδειγμένη σχέση με την υγεία), με περαιτέρω εκπαίδευση στην παιδοψυχολογία και σύμβουλος υγείας (νομίζω απλή πιστοποίηση θέλει), εργάζονται προωθόντας τα καλά νέα (να’το πάλι το παραχριστιανικό!) για τη υγεία.
Από το 2005 εργάζεται και είναι διευθυντής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής (ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ; Βοήθησα συγγενή μου γιατρό σε διδακτορική διατριβή. Έκανε πάνω από έξι χρόνια με παράλληλη απασχόληση σε ένα ιδιωτικό ιατρείο, όχι να διευθύνει ινστιτούτο και να τρέχει δεξιά κι αριστερά. Δεν κολλάει, πως να το κάνουμε;).   και ως υπεύθυνος στον Οργανισμό Κοινωνικής Αγωγής και Πρόληψης Υγείας στην Ελλάδα (δεν βρήκα site, αλλά αν ήταν σπουδαίος οργανισμός, δεν θα είχε ύπαρξη έστω στις καταστάσεις οργανισμών του Υπουργείου Υγείας;), παράλληλα διδάσκει Προληπτική Υγεία στο Natural Health Science College (τσαρλατανικό εργαστήριο ελευθέρων σπουδών, παρέχει και σεμινάρια μάλαξης, για χειράντλησης δεν ξέρω) στην Αθήνα, και από το 2008 είναι καθηγητής στο Ευρωπαίκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (έτος ίδρυσης 2007, μέλος «ομίλου κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» που μυρίζει κομπίνα με την World Bank) στις Επιστήμες Υγείας & Νευροεπιστήμες
O Dr. Μ. είναι μέλος των κάτωθι Οργανισμών:
1) Παγκόσμια Υπηρεσία Υγείας (World Health Services ) – Πουστιά για να το μπερδέψουμε με την WHO. Στην καλύτερη, μικρομεσαίος φιλανθρωπικός οργανισμός
2) Διεθνής Eπιστημoνική Επιτροπή (Scientific Advisory Board) – Κατ’αρχάς Scientific Advisory Board μεταφράζεται απλώς «Επιστημονική Επιτροπή». Απλά λέμε μια μαλακία να περάσει ή ώρα. 
3) Διεθνής Επιτροπή για Εντιμότητα στην Iατρική ( International Association for Honesty Ιn Medicine). Βρήκα μια National Association for Honesty in Medicine στο Quackwatch. Υποθέτω ότι είναι ο ίδιος οργανισμός.
4) Ιατροί για Διεθνή Ζωή (Doctors For Life International). -Υπερχριστιανική μισογυνική οργάνωση για την απαγόρευση των αμβλώσεων (ισχυρό συνθηματικό shibboleth μαζί με την ομοφοβία για τους υπερχριστιανούς)
5) Ερευνητική Κοινωνία για ΨυχoNευpoAνoσιολoγία (Research Society for PsychoΝeuroImmunology). Άλλο ένα ίδρυμα που υπάρχει μόνο στο βιογραφικό του Δρος Μ. Στο Google αυτός ο φοβερός και τρομερός οργανισμός άλλη παρουσία δεν έχει.
6) Διεθνής Οργανισμός για Έρευνα στον Εγκέφαλο (International Association for Brain Researsh -sic) Αυτός ο οργανισμός σαν να υπάρχει αλλά η ιστορία του είναι περίεργη και δεν αποκλειω να έχει υφαρπαγεί από τσαρλατάνους, δεδομένης της πρόσφατης μετεωρικής του ανάπτυξης.
7) Διεθνές Forum για την Σχιζοφρένεια & Alzheimer’s (International Forum for Schizophrenia Alzheimer’s) -Φαίνεται να υπάρχει, αλλά είναι αυτό: Φόρουμ για την εύρεση θεραπείας. Αξιέπαινο, αλλά οποιοσδήποτε, ιατρός, ασθενής ή νοσοκόμος μπορεί να γίνει μέλος. Δεν είναι ένδειξη επιστημονικού κύρους.
8) Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία -Ομοίως δεν είναι ένδειξη επιστημονικού κύρους, καθώς και μη ιατροί μπορούν να γίνουν μέλη
9) Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου για Υποστήριξη Υγείας -πρόσφατος οργανισμός, φαίνεται να επικεντρώνεται στη διάδοση της χορτοφαγίας και της αποφυγής του εμβολιασμού. 
10) Γιατροί του Κόσμου -Ομοίως, μη γιατροί μπορούν να γίνουν μέλη.
11) Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος ( World Medical Association) -Φαίνεται να είναι έγκυρος οργανισμός, αλλά φαίνεται ότι είναι ανοιχτός και σε παραϊατρικά επαγγέλματα
12) Βρετανική Ακαδημία για Κυτταρική Βιολογία (British Society for Cell Biology)γκυρος οργανισμός, ανοιχτός όπως η τρύπα της Βουλιαγμένης. Με 60 ευρουλάκια γίνεσαι μέλος
13) Αμερικανική Κοινωνία για Εξέλιξη της Επιστήμης (American Association for Advancement in Science) – O οργανισμός πίσω από το καλό περιοδικό Science, με εκατόν πενήντα ένα δολαριάκια γίνεσαι μέλος.

Σηκώνει πολύ νερό αυτό το βιογραφικό, δε βρίσκετε; Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως τσαρλατάνο μου μυρίζει. Κοιτάξτε το δεύτερο και το τρίτο μου ερώτημα ξανά.

Περιμένω πληροφορίες, διευκρινίσεις, τρολλιές, flames, hate mail. Μηνύσεις δε δέχομαι.

Υ.Γ.: «Φυσίατρος», όπως το ξέραμε, είναι ο ορθοπεδικός που ασχολείται με το θέμα της φυσικής αποκατάστασης. Ο  Δόκτωρ Μ. το χρησιμοποιεί πονηρά σα μετάφρασή του naturopathist. Τι είναι naturopathist? Εδώ για μια εισαγωγή.

Υ.Γ.2: Κοιτάξτε ποιός τον διαφημίζει (η Ιερά Σύνοδος τι έχει να πει, οέο;)

Advertisement

4 Σχόλια προς “Σχετικά με τον Δρ. Κ.Μ., φυσίατρο (με σκεπτικιστική ουρίτσα).”

  1. Τον βλέπω με εκπομπή στην ΝΕΡΙΔΔΔΔΔΤ, όσο παίζει Μουρούτης σε πόστο – κομπόστο, ή Ελλάδα με την σημερινή μορφή. (Ό,τι κλατάρει πρώτο).

  2. That Crazed Alien penguin Says:

    Κι εκείνο που μου φέρνει τρόμο είναι το ότι υπάρχει περίπτωση ινστιτούτα σαν το «Ινστιτούτο Νέας Ζωής» και «Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής» να είναι ανάμεσα στους ιδιώτες που θα ελέγχουν τη σκοπιμότητα ιατρικής επέμβασης. Φανταστείτε το σκηνικό: Μια άσθενής με καρκίνο του μαστού ετοιμάζεται να κάνει εισαγωγή για τις επεμβάσεις που της χρειάζονται και της αρνούνται την είσοδο, καθώς το Ινστιτούτο Νέας Ζωής έχει να προτείνει μια αφάρμακη «θεραπεία» μηδενικού κόστους με το κύρος του Δρος Κ.Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: