Μεταφράζουμε με τις μεθόδους της ψυχοϊστορίας τις δηλώσεις Βρούτση.

Οι δυο απλοί κανόνες:

1) Αφαιρούμε τα «δεν».

2) Δεν βλέπουμε μόνο το τι λέγεται, αλλά και το τι εκφράσεις χρησιμοποιούνται.

Αντιγράφουμε από εδώ (capital.gr):

«Δεν θα θιγούν κατώτατος μισθός και δώρα στον ιδιωτικό τομέα»

(Μεταφράζεται: Θα θιγούν. Όχι τώρα αλλά είναι στις προθέσεις μας και τον σχεδιασμό μας.)

Διαβεβαίωσεις ότι δε θα θιγούν ο κατώτατος μισθός και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

(Μεταφράζεται ακριβώς όπως και παραπάνω.)

«Ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει «σκαλοπάτι» για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως «το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής»» είπε ο κ. Βρούτσης, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το 40ωρο λέγοντας «είναι αδιαπραγμάτευτο» και αποτελεί «σταθερή κυβερνητική θέση», καθώς, όπως σημείωσε, «δεν μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε τις αλλαγές, που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στις εργασιακές σχέσεις».

Μετάφραση: Είναι σκαλοπάτι και πρόκειται να μειωθεί σε επόμενη φάση, μετά το τέλος της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής». Το «αδιαπραγμάτευτο» το είδαμε και πιο πρίν, οπότε εκείνο που περιμένω είναι να ξεχειλώσει κατ’αρχάς σε 160ωρο το μήνα ή σε 320ωρο το δίμηνο. Τις σταθερές κυβερνητικές θέσεις τις είδαμε πάλι. Τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στις εργασιακές σχέσεις τις έχουν μάλλον αξιολογήσει, μάλλον στον τομέα των αντιδράσεων και στου τι μπορούνε ακόμα να περικόψουνε.

Όπως είπε, υπό διαπραγμάτευση «βρίσκεται και το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης».

Μετάφραση: Πάνε οι αποζημιώσεις, πάει και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης. Πιθανώς και αναδρομικά για να βολευτούν κάτι ιδιώτες και το δημόσιο με κάτι  υπαλλήλους ΔΕΚΟ και πρώην δημοσίων τραπεζών στους οποίους οφείλονται ή θα οφείλονται κάτι πενταψήφιες αποζημιώσεις.

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, σημείωσε πως «όλα ξεκινούν από το σκαλοπάτι των 1.000 ευρώ», καθώς «πρέπει να δείξουμε ευαισθησία προς τους χαμηλοσυνταξιούχους». Τόνισε ακόμη πως οι μειώσεις θα εφαρμοσθούν με μία «προοδευτική κλίμακα» εάν το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Μετάφραση: Σκαλοπάτι, το οποίο μάλλον θα κατεβαίνει και θα κατέβει κι άλλο.

Ο υπουργός Εργασίας, πάντως, επισήμανε επανειλημμένως πως η τελική απόφαση για τη δέσμη μέτρων βρίσκεται στα χέρια των τριών αρχηγών της κυβέρνησης.

Μετάφραση: Τίποτε δεν είναι αδιαπραγμάτευτο, τα λέμε για να σας καθησυχάσουμε και μετά τομπούλογλου.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: